Депутата облради частували в жіночому клубі

09 серпня 2017, 23:56
Ніна Жук, «Акцент», №32, 9 серпня 2017 року

Днями голову Черкаської обласної організації Аграрної партії України, депутата обласної ради Віктора Полозова запросили в гості жителі Драбівців. Уже 17 років у цьому селі діє жіночий клуб «Ярославна», який зберігає традиції і звичаї наших дідів і прадідів. Жінки, учасниці клубу, не лише ділилися з Віктором Полозовим наболілим та розповідали про життя на селі, а й співали забуті стародавні пісні, читали вірші і поеми Шевченка (до речі, гімном свого клубу жінки обрали пісню «Реве та стогне Дніпр широкий»), частували українськими стравами. Демонстрували й свої роботи: вишиті рушники, картини тощо.

Сільському голові Драбівець Олександру Герасименку теж було про що поговорити з гостем, зокрема, про розвиток села. Сільський голова часто бере участь у міжнародних проектах, спрямованих на підтримку і розбудову сіл. Завдяки цьому в Драбівцях діє розвинута соціальна інфраструктура. Колись на території сільської ради діяв завод із переробки м\'яти та кропу. Тож говорили про ймовірне відтворення цього підприємства.
Поспілкувавшись із селянами, Віктор Полозов зауважив, що якби всі так любили своє село, як жителі Драбівців, якби всі чесно виконували свої обов\'язки, займалися своїм ділом, не забували про духовність і традиції своїх дідів-прадідів, то в Україні все було б гаразд. Адже люди в Драбівцях щирі, доброзичливі й працьовиті. А щоб духовна історія Батьківщини передавалася в поколіннях, депутат порадив членам клубу запрошувати на такі творчі заходи більше дітей.
Голова жіночого клубу Віра Засенко запросила Віктора Полозова приїжджати в село частіше.