п'ятниця, березня 15, 2019

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко відвідав обласний клінічний госпіталь ветеранів війни У ході робочого візиту на Черкащину Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко спільно з керівником Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Русланом Чикалом та заступником начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ларисою Кошовою відвідав обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Черкаської обласної ради.
Керівники області в ході робочого візиту оглянули відремонтоване приміщення швидкої допомогиЗвенигородська станція швидкої медичної допомоги сьогодні має зовсім інший, сучасний, ніж декілька місяців тому, вигляд.
Проведено першу сесію підвищення кваліфікації службовців за Професійною програмоюСьогодні країні потрібні керівні кадри, які готові до змін та інновацій, спроможні своєчасно приймати ефективні управлінські рішення та здатні взяти на себе відповідальність за модернізацію держави й реалізацію розпочатих реформ.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено за Професійною програмою першу сесію підвищення кваліфікації публічних службовців.
Як інформують у Кам\'янській громаді, днями проведено зустріч з представниками норвезької компанії Scatec Solar, яка споруджує сонячну електростанцію на території міста Кам’янка.

У Кам’янській ОТГ буде споруджена сонячна електростанціяМетою зустрічі було налагодження подальшої співпраці в напрямку соціального партнерства. Такий підхід широко використовується норвезькою компанією під час реалізації проектів в різних країнах.

Представники компанії разом з міським головою обговорили проблеми громади, які можна було б вирішити завдяки співпраці з інвестором.
Мінрегіон оприлюднив оновлений моніторинг децентралізаціїДнями Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України оприлюднило дані Моніторингу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

Станом на 12 березня 2019 року показники свідчать, що вже 78 об’єднаних громад чекають на перші вибори, включаючи 45 ОТГ, де вибори не відбулися через воєнний стан. Загалом же в країні створено вже 884 об’єднані громади. При цьому, у 96 районах досі немає жодної ОТГ.
Представники місцевого самоврядування області обмінялись досвідом співпраці та отримали нові навички економічного розвитку територій За ініціативи Української асоціації районних та обласних рад, у співпраці із європейськими партнерами, на базі Черкаської обласної ради відбулася фахова майстерня для представників місцевого самоврядування Черкаської області на тему «Інноваційні можливості для економічного зростання регіонів».
Працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення нагороджено Почесними грамотами обласної ради14 березня 2019 року в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.