середа, березня 20, 2019

Від сьогодні набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 18 липня 2018 року № 710, якою внесено зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру. Згідно документу, відтепер фізичні і юридичні особи, які бажають зареєструвати земельну ділянку, зможуть подати відповідну заяву та необхідну документацію в електронному вигляді через розробника такої документації, тобто сертифікованого інженера-землевпорядника. Отримати копію з картографічної основи Державного земельного кадастру тепер теж можна в режимі онлайн.

 

Керівництво області продовжує здійснювати заходи щодо зміцнення матеріальної бази закладів охорони здоров’я третинного рівня. Послідовно, системно, наполегливо, завдяки взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування вдається придбавати таке дороговартісне обладнання для установ  Черкащини, яке є нині на озброєнні у кращих світових клініках.

Услід за кардіологічним центром настала черга і для комунального закладу «Черкаська обласна дитяча лікарня».

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко відвідав цей заклад, де разом з начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайлом Лобасом відкрили кабінет комп’ютерної томографії.

На черговій сесії міської ради депутати Шполянської об’єднаної громади затвердили Програму щодо виплати щомісячної фінансової допомоги (стипендії) одному з членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО на 2019-2022 роки.

 

Як інформують у Шполянській ОТГ, відтепер рідні полеглих героїв щомісяця отримуватимуть по 1000 гривень. На ці цілі із міського бюджету виділили 48 тис грн на 2019 рік.  

 

У громаді проживає чотири сім’ї загиблих учасників бойових дій – це мати Олександра Кондратюка (кіборг Донецького аеропорту) і сім’я Василя Пікуєва (рядовий солдат) зі Шполи та дві родини із села Скотареве – Івана Носача (військовий снайпер) та Ярослава Новосільського (рядовий солдат).

 

За повідомленням Чигиринської районної ради, її голова  Валентина Алєксєєвець  провела пленарне засідання.

 

На чергову тридцять восьму сесію запрошувалися керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, міський та сільські голови району.

 

У лютому та березні 2019 року тривав огляд-конкурс серед аматорських театральних колективів і акторів Черкащини, присвячений 65-річчю створення області та 205 річчю від дня народження Тараса Шевченка. Він проходив у трьох містах – Золотоноші, Звенигородці та у Христинівці.

 

Свою майстерність демонстрували майже 40 колективів із Городищенського Драбівського Звенигородського, Золотоніського, Катеринопільського, Лисянського, Смілянського, Уманського, Черкаського, Чорнобаївського та Шполянського районів, а також із міст Золотоноша, Маньківка, Монастирище, Умань та Христинівка.

 

Кращих визначали в номінаціях «народні аматорські театри малих форм», «народні аматорські театри», «аматорські театри», «зразкові аматорські театральні колективи», «кращий актор року», «кращий комедійний актор», «найхарактерніша чоловіча роль», «краща актриса», «кращий авторський твір».