четвер, квітня 11, 2019

За участю представників управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, регіонального відділення Фонду державного майна України в Черкаській області, управління майном обласної комунальної власності та юридичного відділу обласної ради проведено спільну нараду з метою розроблення механізму передачі майнового комплексу дитячого оздоровчого комплексу «Придніпровський» з державної до обласної комунальної власності.

У роботі наради та обговоренні питання взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

З інформацією щодо стану справ виступили начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський, начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Черкаській області Віктор Плаха, начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.

Черкаський обласний художній музей презентує виставку творів одного з фундаторів станкового декоративного розпису, Заслуженого майстра народної творчості України Макара Корнійовича Мухи (1906-1990) та учнів заснованої ним у 1947 році художньо-промислової школи у с. Михайлівка Камʼянського району. Тут він навчав молодь вишивати одяг та рушники, розмальовувати хати й меблі, створювати з глини прикраси й мальований посуд.

Експозиція нараховує 110 робіт з приватної збірки – яскравих кольорових замальовок, ескізів вишивки вбрання, рушників та килимів, тематичних панно, розпису посуду тощо. Досить оригінальним є поєднання багатоманітних орнаментальних форм українського мистецтва різних часів із символами та емблемами окремих епох, наприклад соціалістичної. Однак основу декоративного розпису становлять традиційні для народного мистецтва рослинні мотиви: квіти, листя, плоди, різні за характером деталізації та побудови композиції.

Інститут Політичної Освіти у партнерстві з Фондом Конрада Аденауера оголосив про набір депутатів місцевих рад на навчальний семінар у рамках проекту «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності. Від загального до конкретного. Бюджетні відносини». До участі у навчальному семінарі запрошуються депутати місцевих рад та депутати об’єднаних територіальних громад.

Семінар відбудеться орієнтовно з 30 травня по 1 червня 2019 року в м. Києві.

Для участі у навчанні необхідно надати:

  • заповнену анкету;
  • резюме (автобіографічні відомості);
  • лист з обґрунтуванням важливості Вашої участі саме у цьому семінарі (близько 600 слів);
  • рекомендація від організації, яка делегує учасника (надається від місцевої ради, партійної чи громадської організації, тощо).

 

У 2019 році за рахунок коштів ДФРР в Україні розпочнеться реалізація проектів – переможців «Всеукраїнського громадського бюджету». У поточному році на ці цілі передбачено 500 млн грн.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняту Урядом постанову щодо визначення механізму відбору та оцінювання проектів-переможців Всеукраїнського бюджету, фінансування яких передбачено з ДФРР.

«Проекти-переможці «Всеукраїнського громадського бюджету» – це стартапи, які будуть реалізовуватися в громадах за рахунок співфінансування від ДФРР і місцевих бюджетів у розмірі 10%. Проекти будуть обиратись на конкурсній основі та спрямовуватись на реалізацію стратегій розвитку обласного, міжобласного рівня, а також в рамках секторальної підтримки Європейського Союзу», – зазначив Геннадій Зубко.

Нараду проведено за участю керівництва Степанецької громади, виконуючих обов’язки старост, керівників профільних комунальних підприємств та директора некомерційного підприємства «Канівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталії Горьової.

На початку сільський голова Олександр Яременко озвучив підсумки проведених в населених пунктах зустрічей з мешканцями громади щодо збереження мережі медичних закладів, виявлені проблеми та зауваження від сільських жителів.

За результатами зустрічей керівництво ОТГ напрацювало та внесло на розгляд присутніх пропозиції щодо усунення недоліків та впровадження заходів щодо збереження закладів охорони здоров’я громади, підтримки медичних кадрів у сільській місцевості, збільшення розміру матеріального стимулювання середнього медичного персоналу, забезпечення фельдшерських пунктів ліками першочергової потреби.