понеділок, квітня 22, 2019

У м. Кам’янське на Дніпропетровщині проведено фінальні змагання Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, розумового і фізичного розвитку.

У цих змаганнях, що набувають великої престижності, взяли участь 26 команд із різних областей України та міста Київ.

У загальному за перемогу змагалися близько 200 учасників у двох вікових групах: старша – діти 2004-2005 років народження і молодша – діти 2006-2008 років народження.

Черкаську область представляли вихованці КЗ «ОДЮСШІ» Черкаської обласної ради – Короп Софія, Лементар Ангеліна та Шапель Ярослав.

Наші плавці дуже вдало виступили на змаганнях і в результаті чесної боротьби вибороли 5 нагород.

Отож, Лементар Ангеліна на дистанції 50 м вільним стилем і на цій же дистанції на спині виборола другі місця.

Срібним призером став Шапель Ярослав. Його результат – 50 м, брас – ІІ місце; 100 м, брас – ІІ місце.

Як повідомляють у комунальному закладі «Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді ЧОР», днями проведено обласний патріотичний квест у м. Черкаси, присвячений українській революції – «100 років надії та боротьби». Участь у ньому взяли 5 команд закладів позашкільної освіти області: «Азимут» Драбівецького навчально-виховного комплексу «загально-освітня школа І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Золотоніської районної ради; «Титани» ПНЗ м. Черкаси «ЦТКЕСУМ»; «Смілянські мандрівники» Будинку дітей та юнацтва Смілянської міської ради та дві команди Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді обласної ради «Крутий підйом». 

Командам потрібно було віднайти 10 локацій та виконати завдання, яке зазначалось у картці. За кожне правильно виконане завдання команда отримувала оцінку до 10 балів. Завдання були пов’язані із визначними особистостями та подіями різних часових періодів на теренах області.

20 квітня 2019 року на засіданні Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук, прийнято рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад.

Розглянувши звернення низки обласних державних адміністрацій, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Відтак, Комісія призначила на неділю, 30 червня 2019 року, вибори сільських, селищних, міських голів у 66 об’єднаних територіальних громадах (7 міських, 14 селищних, 45 сільських ОТГ). Зокрема, такі вибори у Черкаській області відбудуться у 3 ОТГ:

ПЕРЕЛІК

об’єднаних територіальних громад, утворених у межах

19 квітня 2019 року у великій залі Будинку рад проведено чергове пленарне засідання 35 сесії Драбівської районної ради. Відкрив і вів його голова Володимир Дзега.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Іван Гайдай, сільські голови, начальники окремих управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації, громадськість.

Упродовж тижня питання, що подано на чергове пленарне засідання, опрацьовано членами постійних комісій та президією районної ради. 

На початку Володимир Дмитрович повідомив, що Драбівська районна виборча комісія прийняла постанову про обрання нового депутата районної ради – Таміли Піскун замість вибулого депутата, якого обрано депутатом ОТГ.

Володимир Дзега привітав новообраного колегу.

Організоване напередодні Великодня грандіозне свято зібрало у Мокрокалигірській ОТГ 17 довколишніх територіальних громад регіону, які представили свій культурний, мистецький і туристичний потенціал. Видовищну яскраву подію було облаштовано у Мокрокалигірському садибному парку, що є пам'яткою садово-паркового мистецтва кінця 18 століття. Саме тут громади розмістили експозиції  своїх писанок, картин, рушників та інших виробів народного мистецтва, пов’язаних із Великоднем.