середа, травня 8, 2019

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, черкащани долучилися до Всеукраїнської акції «Перша хвилина миру».

Як інформують у Черкаському обласному художньому музеї, днями презентовано виставку фотографій «Погляд на війну та мир».

Напередодні Дня Пам’яті і Примирення, що відзначається в Євросоюзі та світі 8 травня, коли особливо щемить серце у представників родин, які постраждали від наслідків лихоліть Другої світової війни, доречним буде нагадати про неоціненний подвиг воїнів сучасної України, всіх українських патріотів на передовій та в тилу.

Перші вперті кроки до миру – спільні зусилля волонтерів, громадських активістів та черкаських Ротарійців, демонструє унікальна виставка фотографів-аматорів «Погляд на війну та мир». Вони, часом тремтячими руками, навіть на лінії вогню, закарбовували на плівці зруйновані обстрілами оселі, сльози на очах переселенців, бадьорі посмішки волонтерів та найсмачніший фронтовий хліб!

За усталеною традицією вже багато років у комунальному закладі «Черкаський обласний геріатричний пансіонат» Черкаської обласної ради проводяться святкові заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у роки Другої світової війни.

Привітати підопічних і колектив працівників центру з цими пам’ятними датами завітав  до закладу перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку він разом з першим заступником голови обласної державної адміністрації Тарасом Висоцьким, директором Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Русланом Чикалом та директором геріатричного пансіонату Сергієм Шевчуком оглянули матеріально-технічну базу, поспілкувалися з персоналом.

7 травня у залі засідань районної ради, під головуванням очільника Золотоніської районної ради Валерія Саранчі відбулася позачергова 28 сесія районної ради VІІ скликання.

Участь у роботі сесії взяв голова Золотоніської райдержадміністрації, депутат районної ради Олександр Лісовий.

На початку голова районної ради пояснив, що проведення позачергового пленарного засідання виникло через необхідність термінового ухвалення рішення, пов’язаного з медичною реформою, що відбувається в Україні. На лютневій сесії було прийняте рішення про припинення (реорганізацію) Золотоніської центральної районної лікарні, тепер треба пройти другий етап реформування. Тож і розпочали депутати роботу з розгляду питання, в якому йшлося про створення комунального некомерційного підприємства «Золотоніська районна багатопрофільна лікарня» Золотоніської районної ради в результаті реорганізації шляхом перетворення Золотоніської центральної районної лікарні.

Як інформують у Маньківській районній раді, 3 травня 2019 року проведено збори уповноважених громадян села Поташ, в яких взяли участь голова районної ради Світлана Лещенко, перший заступник голови райдержадміністрації Оксана Юзвенко, заступник начальника управління соціального захисту населення РДА, депутат Потаської сільської ради Ірина Гуляща.

У ході загальних зборів виконуюча обов’язки сільського голови Лариса Ільніцька прозвітувала перед громадою про роботу Потаської сільської ради та її виконавчого комітету за 2018 рік, а також про роботу у сфері благоустрою селища, покращення санітарного стану села та його естетичного вигляду.Зокрема, у 2018 році було проведено ямковий ремонт вулично-шляхової мережі; ремонт і поточне утримання пам'ятного знаку на території села;