четвер, травня 9, 2019

Дорогі ветерани!

Шановні жителі Черкащини!

Прийміть мої найщиріші вітання з Днем Великої Перемоги!

З кожним роком все далі у часі той пам’ятний день переможної весни 1945 року, і з кожним роком він все ближче до нашого серця.

Щовесни ми знову і знову йдемо до Вічного вогню, бо рокам, скільки їх не минуло б, ніколи не стерти з пам’яті тих, хто пережив страшну війну, і тих, хто навіки залишився в обіймах смерті.

Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу Перемогу над нацизмом у роки Другої світової війни, я, по-синівському, схиляю голову перед священною пам’яттю загиблих, які ішли на смерть, а здобували безсмертя.

Нікому не дано права применшувати цей подвиг, а тим більше переписувати історію.

День 9 травня 2019 року видався дещо прохолодним. Однак  мешканців обласного центру зігрівали святкові вітання, усмішки, радість, що виливалася від усвідомлення Великої Перемоги над нацистами у Другій світовій війні, яку здобули наші діди-прадіди в далекому 1945 році.

Відтак Соборна площа обласного центру, як і зазвичай,  була велелюдною. Для відзначення свята тисячі мешканців міста разом з ветеранами зібралися, щоб вкотре пережити цю хвилюючу мить Перемоги, щоб вшанувати пам’ять про полеглих, вклонитися їхньому подвигу та покласти квіти до пам’ятників і меморіалів.

Безпосередньо площу заповнили представники трудових колективів, навчальних закладів, учасники і ветерани АТО, військовослужбовці, волонтери, громадськість міста та гості.

На почесних місцях – ветерани, учасники та діти війни.