середа, травня 15, 2019

15 травня 2019 року відбулася наради щодо доопрацювання перспективного плану формування територій громад Черкаської області. Зокрема, мова йшла про перспективний план формування ОТГ у Городищенському, Звенигородському районах та м. Ватутіне.

У засіданнях взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, депутати обласної ради – Валентин Галушко, Олександр Лупашко та Іван Павленко, директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько і фахівці Центру, голови і секретарі утворених територіальних громад зазначених районів та сільські голови сіл, що не входять до складу ОТГ чи перебувають на стадії затвердження, керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

На Уманщині продовжуються роботи з благоустрою та озеленення сільських територій. Днями у селі Острівець проведено акцію «З турботою про парк».

Її організаторами і учасниками стали голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, очільник Острівецької громади Ангеліна Атаманюк, працівники виконавчого апарату районної ради та бюджетних закладів і установ села, суб’єкти підприємницької діяльності.

Ними приведено до порядку територію, де у січні 1944 року оскаженілі гітлерівці масово розстрілювали наших громадян.

Зібрано сміття, вирубано чагарі, порізано і вивезено сухі та звалені дерева. Учасники акції висадили нові дерева та кущі, надавши місцевості ознак культурного парку, територія якого сягає біля трьох гектарів.

Опоряджене лоно парку стало охайніше і учасники цієї акції отримали задоволення від результатів своєї роботи, оскільки мали змогу ще й помилуватися природою, її пейзажами.

 

Уряд затвердив перший перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. Це 340 проектів на 3,3 млрд грн.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного розпорядження.

«За кошти ДФРР в регіонах буде реалізовано 113 об’єктів освіти (загальноосвітні школи, дитячі садочки) на 885 млн гривень, 29 об’єктів водопостачання та водовідведення на 383,8 млн грн, 58 об’єктів охорони здоров’я та соціального захисту населення на 696 млн грн, 14 об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури на 277 млн грн, 19 об’єкти культури на 161,5 млн грн, тощо», – наголосив Геннадій Зубко.

14 травня 2019 року проведено круглий стіл з питань розвитку системи громадського здоров’я в області.

У заході взяла участь велика кількість фахівців та посадовців, зокрема: голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради О. І. Вельбівець, перший заступник Генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» В. К Ляшко, заступник начальника УОЗ ОДА, начальник відділу організації надання медичної допомоги дорослому населенню, матерям та дітям Л. М. Кошова, голова комісії з охорони здоров’я обласної ради В. В. Парамонов,, начальник управління майном обласної ради В. О. Петров, керівники профільних комунальних  зак5ладів Черкаської обласної ради, голова правління БО «Від серця до серця» Н. А. Несват та  представники громадськості.

На День захисту дітей у Мокрокалигірській ОТГ планується відкриття після реконструкції оновленого сільського спортзалу. 

Спортзал був у занедбаному стані вже багато років поспіль. Після прийняття місцевою радою рішення щодо його ремонту, довелося заново робити перепланування.

В оновленому приміщенні зробили тренерську кімнату, тренажерну та облаштували комфортні санвузли для відвідувачів. Поруч зі спортзалом, де завершуються ремонтні роботи, облаштували тренажерну.

Займатися тут зможуть жителі громади безкоштовно. Працювати з охочими буде тренер, оплачувати заробітну плату якого береться громада. Молоді в громаді достатньо: окрім учнів загальноосвітніх шкіл, нетерпляче очікують відкриття і студенти ДНЗ «Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області».