понеділок, травня 20, 2019

CANactions School та WNISEF продовжують приймати заявки на участь у Конкурсі малих грантів DREAMactions 3.0. Конкурс є відкритим та направлений на підтримку проектів перетворень територій об'єднаних територіальних громад.

Конкурсна заявка повинна відповідати одній із шести тем:

  • місцева екологія
  • місцева економіка
  • партисипація
  • культурна спадщина
  • урбаністика
  • місцева інфраструктура.

До участі у конкурсі запрошуються зареєстровані на території об'єднаних територіальних громад України:

Сьогодні у м. Київ, під час урочистого засідання Верховної Ради, новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу як Глава держави. Клятву він проголосив, поклавши руку на Конституцію України та Пересопницьке Євангеліє.

«Я, Володимир Зеленський, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі», – сказав новообраний Президент.

Президентське посвідчення йому вручила Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук. Також він отримав символи президентської влади – штандарт, знак, гербову печатку та булаву.

17 травня 2019 року відбувся 31-й традиційний фестиваль, який є культурною особливістю Городищенського краю. Свято заснували у 1988 році, задля пропагування, на прикладі видатних родин Симиренків та Гулаків-Артемовських, сімейних цінностей. На початку дев’яностих про фестиваль забули, але 2004 року відродили знову, перенесли фестиваль у м. Городище, надати йому нової сили й масштабу. Результат переконав, що таке народне, по-сімейному щире свято справді потрібне. Фестивалю надали статус обласного, сюди приїжджають делегації із різних районів Черкащини. Також бувають і закордонні гості.

Свято розпочалося вранці урочистим покладанням квітів до пам’ятника композитору Семену Гулаку-Артемовському. Відбулася зустріч делегацій, вручення запашних короваїв. Потім учасники святковою ходою пішли центральною вулицею Миру до міського саду. Попереду усіх школярі несли 15-метровий прапор України.

Сьогодні країні потрібні керівні кадри, які готові до змін та інновацій, спроможні своєчасно ухвалювати ефективні управлінські рішення та здатні взяти на себе відповідальність за модернізацію держави й реалізацію розпочатих реформ. Немає жодного питання організації та функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, яке б не було пов’язане професіоналізмом та компетенцією публічних службовців.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів завершився семінар підвищення кваліфікації за Професійною(сертифікатною) програмою для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, уперше прийнятих на державну службу та службу в органи самоврядування.

Черкаський обласний художній музей презентував виставку робіт з фондової колекції музею, присвячена 75-роковинам депортації кримських татар та інших народів Криму. В експозиції - полотна народного художника України Валентина Бернадського, заслуженого художника України Володимира Куца, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Тодорова, Олександра Євтушка, а також талановитих митців Миколи Кириленка та Ольги Шалабаєвої. Живописні та графічні пейзажі відображають рідні та водночас такі далекі місцини Криму, які 75 років тому верхівка на чолі з Й. Сталіним відібрали у кримчан.

1944 рік огортає чорною стрічкою ще одну важку сторінку в історії нашої країни. Та стрічка тягнеться ще десятки років після одних з найбільш моторошних трьох днів на пам’яті кримськотатарського народу – 18–20 травня 1944 року.