середа, травня 22, 2019

22 травня відзначається 158-а річниця перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі. Традиційно цього дня посадовці виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування Черкащини відвідують могилу Кобзаря у м. Канів. Зазвичай сюди також з’їжджаються усі ті, хто шанує пам'ять про геніального Поета, революціонера-демократа, Батька нації.

Спозаранку гостей і мешканців міста дзвонами з Успенського собору було сповіщено про заупокійний молебень Поета.

Потім учасники  заходів вишикувалися у колону та урочистою ходою пройшли до могили, де у вічному спокої покоїться прах великого сина українського народу.

22 травня на Соборній площі відбулося прощання із учасником АТО Олександром Колядою (позивний – Лемур), який загинув під час дорожньо-транспортної пригоди у м. Харків. Провести в останню путь бійця та подякувати за виховання справжнього українці і патріота батькам прийшли керівники області, побратими загиблого, військовослужбовці, волонтери, духовенство та громада міста.

Чергові місцеві вибори мають пройти на новій територіальній основі громад і районів. Це – одне з головних завдань нового етапу децентралізації. І, за умови ефективної роботи Верховної Ради, вже є все для швидкого вирішення цього питання. Паралельно маємо розв’язати не менш важливу проблему – створити умови для належного представництва громад у місцевих радах.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час першого засідання робочої групи з розроблення змін до виборчого законодавства щодо забезпечення пропорційного представництва громадян у радах громад та територіальних громад у районних та обласних радах.

За його словами, через специфіку виборчої системи, після місцевих виборів 2015 року у більшості обласних та районних рад виборчі округи представлені нерівномірно, або взагалі не представлені.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України четвертий рік поспіль проводить Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:

  • онлайн-публікація,
  • стаття (в друкованому ЗМІ),
  • радіоматеріал,
  • відеоматеріал.

Учасник може подати не більше однієї конкурсної роботи за кожною з номінацій, оформивши їх окремими конкурсними заявками. Матеріали мають бути опубліковані вперше у період із 1 січня до 30 вересня 2019 року. Конкурсні роботи подаються до 18.00 30 вересня 2019 року.

Тематичні пріоритети конкурсних робіт:

Днями в селі Паланка відбулася непересічна подія – відкриття водогону. Проблема із питною водою для жителів села виникла кілька років тому, коли  у криницях зникла вода. Нестача води найбільш відчутна для селян, адже їм потрібно дбати ще й про свої господарства. Тому одним із викликів для новоствореної громади стало будівництво централізованого водогону.

Люди зібралися всією громадою, щоб побачити проходження першого струменя якісної води, що вдарила фонтаном з водогінної труби. Це стало свідченням завершення будівництва водогону.

Так доступ до якісної води отримали 1455 мешканців на 16 вулицях протяжністю 25,93 кілометрів.