четвер, червня 13, 2019

Вокально - хореографічною композицією у виконанні Лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Черкаського академічного заслуженого українського народного хору розпочалися цьогорічні віншування працівників охорони здоров’я області з нагоди Дня медичного працівника.

Ведучі свята, звертаючись до представників медичних закладів та установ області, наголосили, що їхнє професійне свято – це особлива подія в житті великої родини прометеїв добра і милосердя, які у своїй любові до обраного фаху щодень героїчно рятують людей, збагачують і змінюють наш  світ на краще.

 

Ця неординарна подія запам’ятається не лише учасникам та організаторам військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), але і багатьом мешканцям та гостям обласного центру.

Минулого вівторка у Черкасах учасники ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») урочистим маршем з виконанням козацьких пісень, патріотичних гасел та речівок пройшлися центральною вулицею Черкас.

Маршрут юних патріотів області проліг від пам’ятника Б.Хмельницькому до пам’ятника «Борцям за волю України». Супроводжував ходу роїв-учасників гри військовий оркестр Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Участь у ньому взяли більше десяти відомих українських живописців  – Олександр Ворона, Світлана Клименко, Павло Шарко, Василь Красьоха, Андріян Бабюк, Цезарій Ганушкевич, Олексій Овчаренко, Олена Ісаченко, Світлана Мазуніна, Ігор Трохименко, Леся Тищенко. Вони 11 червня 2019 року у сільському будинку культури смт Вільшана  на Звенигородщині представили виставку художніх робіт, на яких змальовано в художній уяві  місцеві краєвиди села, де в дитинстві ходив Тарас Шевченко.

В залі окрім організаторів заходу: голови Вільшанської ОТГ Володимира Ярового, художниці Леся Тищенко та автора телевізійних програм “Мистецька хвиля+”, “Арт-каталог”, “Світом крокуємо разом!”, заслуженого журналіста України Сергія Комісарова, зібралися на презентацію і вихованці місцевої школи мистецтв, викладачі та не байдужі жителі смт Вільшана.

 

Кабінет Міністрів України схвалив рішення про перерозподіл коштів і забезпечення придбання близько 500 квартир для учасників АТО та ООС, переселенців і майданівців, а також для родин загиблих воїнів. Більшість з майбутніх власників помешкань чекали на житло десятки років.

«Раніше кошти направлялися будівельникам, будували там, де була земля, і люди отримували квартири інколи в інших населених пунктах. Зараз гроші видають безпосередньо людям, – сказав Володимир Гройсман. – Гроші ходять за людиною».

Він наголосив, що стратегічне завдання Уряду – забезпечення зростання економіки – сприятиме подальшому розвитку подібних програм підтримки.

 

Буцька об’єднана територіальна громада – одна із найамбіційніших і найперспективніших на Черкащині, чиї краєвиди не в змозі повторити жоден населений пункт регіону. Усе – завдяки туристичному каньйону і бажанню жителів раціонально його використовувати. Цьогоріч за підтримки громади в Буках відбувся перший гастрофестиваль. У планах – брендований музей меду, школа мистецтв та сонячна електростанція.

Нагадаємо, що об’єднання відбулось 24 грудня 2017 року. До с. Буки приєднались три населених пункти: Кути, Багва, Улянівка. На сьогодні кількість населення громади складає 2850 осіб. Загальна площа – 38 тисяч гектарів. За словами голови ОТГ Сергія Залізняка, згідно з перспективним планом, повинні були приєднатись ще чотири населених пункти, але сільські голови вирішили по-іншому.