п'ятниця, червня 21, 2019

На початку засідання головуючий – перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко оголосив хвилину мовчання в пам'ять про загиблих учасників ООС та черкаського активіста Вадима Комарова.

Також присутні привітали депутатів, які відзначають цього дня іменини: Володимира Копійченка та Анатолія Сахно.

Сьогодні в Черкасах попрощалися із черкаським журналістом і активістом Вадимом Комаровим, який після нападу невідомого та отримання важких ударів по голові тривалий час перебував у комі.

Церемонія прощання пройшла у будівлі обласної філармонії.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець також відвідали прощальну панахиду і поклали до труни померлого квіти.

21 червня 2019 року проведено заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні біля монумента Матері-Вітчизни на Пагорбі слави.

Духовне відродження України можливе за умови концентрації зусиль держави на забезпеченні гідних умов для життєдіяльності молоді, творчого розвитку кожної молодої людини, вихованні покоління людей, здатних ефективно працювати, зберігати й примножувати цінності народу України, розвивати і зміцнювати суверенну, демократичну, правову державу як невід'ємну складову європейської та світової спільноти

Упродовж років незалежності молодіжна політика в Україні стала складовою державної політики та являє собою цілісну систему заходів правового, організаційно-управлінського, фінансово-економічного, освітнього, інформаційного характеру, спрямованих на створення необхідних умов для свідомого вибору молодими людьми успішного життєвого шляху.

Уряд схвалив зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 року № 284 «Про Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам».

Тепер об’єднані територіальні громади зможуть самостійно контролювати використання та охорону земель. Це дозволить отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів у вигляді відшкодування збитків (неодержані доходи), зазначають в Асоціації міст України.

В АМУ нагадали, що чинний порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам дозволяв виконавчим органам міст обласного значення стягувати плату за землю, зокрема, із землекористувачів, які використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів, у вигляді неодержаного доходу. Однак дія порядку не розповсюджувалася на інші органи місцевого самоврядування, зокрема, об’єднані територіальні громади.