четвер, червня 27, 2019

26 червня 2019 року у залі засідань Золотоніської районної ради під головуванням її очільника Валерія Саранчі проведено пленарне засідання  двадцять дев`ятої сесії районної ради VІІ скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Олександр Лісовий, керівники місцевої прокуратури та відділу поліції, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, представники засобів масової інформації.

26 червня 2019 року у сесійній залі Будинку рад під головуванням Анатолія Бордуна проведено 36 чергову сесію районної ради VIІ скликання. 

У її  роботі взяли участь 24 депутати районної ради, голови територіальних громад району, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району, директори навчально-виховних закладів, представники засобів масової інформації. 

Пленарне засідання розпочалося нетрадиційно. Оскільки днями завершився четвертий дитячий етнофестиваль «Гроно калини», у якому мали можливість реалізувати власні творчі здібності діти Христинівського і Уманського районів, голова районної ради та його заступник вручили Почесні грамоти тим, хто відзначився в його організації.

26 червня 2019 року у Черкаському художньому музеї презентували виставку львівської художниці Оксани Давидюк "ТОРЖЕСТВО ПРАВОСЛАВ’Я АБО ШЛЯХ ДОДОМУ".

Живопис бере свій початок від архаїчних умовних сюжетних зображень, наскальних малюнків, розписів на камені, дереві, кістці та безпосередньо пов’язаний із становленням церковної іконографії. Повернення художників до першоджерел і використання у своїх роботах стародавніх символів та іконописних практик зумовлене постійним пошуком досконалих форм вираження себе й навколишнього світу. Саме у такому стилі поєднання символів і релігійної тематики працює львівська художниця Оксана Давидюк.

Мистецтво і християнська віра стали для пані Оксани тим ґрунтом, з якого виріс її живопис. Через свої роботи вона почала висловлювати захоплення світом як досконалим витвором Божого помислу.

27 червня 2019 року відбулися заходи, присвячені 23-й річниці прийняття Конституції України. Участь у них взяли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветеранські та інші громадські організації, колективи підприємств, установ міста, навчальних закладів обласного центру.

У Мліївській громаді на Городищині запровадили практику фінансових відзнак успіхів кращих учнів. Таким чином тут заохочують призерів конкурсів та олімпіад різного рівня.

За словами начальника відділу освіти, культури та спорту виконкому Мліївської сільської ради Олександра Миндри, у громаді навчаються кількаразові призери та переможці обласних і районних олімпіад. Є учні, що привезли з олімпіад перемогу відразу у кількох номінаціях.

Фінансові сертифікати за перемоги своїх вихованців отримують також і їх вчителі.

За перемогу у обласній олімпіаді учень отримує до 2 тисяч гривень, всеукраїнській – до 9 тисяч гривень. Учитель, що підготував здібного учня – вдвічі більше.

Програму підтримки талановитої молоді громада затвердила на три роки. У загальному, підтримуючи розвиток освітньої сфери у своїй громаді, Мліївська ОТГ на умовах співфінансування найближчим часом планує придбати ще один шкільний автобус.

Як інформують у Прес-службі  Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Геннадій Зубко заявив про необхідність прийняття закону «Про засади адміністративно-територіального устрою». Це дасть можливість впровадити принцип, коли на область (наприклад, Житомирську), ми матимемо чотири райони. А вони налічуватимуть в собі більше, ніж 150 тисяч людей, разом з містом обласного значення. І це дасть змогу практично підняти рівень районних адміністрацій. Хоча, на його переконання, повинна бути лише райрада та її виконком, а ще й префект, який працює в цій райраді.

За його словами, ця територіальна реформа акумулює в собі такі поняття, як госпітальний округ, який практично повинен збігатися з районним рівнем. Питання безпеки, яке пов’язане з територіальним підрозділом ДСНС. Питання екстреної медицини, яка знаходиться на обласному рівні, а повинна знаходитися на місцевому. Питання дорожньої інфраструктури. Питання опорних шкіл.