вівторок, липня 9, 2019

Вже вчетверте збирає у міському парку шанувальників пісні районний фестиваль «Мелодії сердець Кобзаревого краю». Це прекрасна можливість познайомитися зі справжніми місцевими авторами, бардами і виконавцями – людьми різних професій, яких проте об’єднує любов до музики й пісні. Й характерно, що з кожним роком якість та рівень проведення фестивалю постійно зростає, про що свідчать численні позитивні відгуки від його учасників та гостей.

Цьогоріч фестиваль, що проходив минулої суботи, відкрив неодноразовий його учасник, бард з Шевченкової Керелівки Вадим Прищепов, який презентував свої пісні «Житель землі» та «Пора прокидатися», наповнені глибоким філософським змістом. Проникливо звучав і романс «Спогад» на слова Олександра Олеся», виконаний ним в дуеті з Наталією Карпенко.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив прискорити підготовку до нового навчального року, особливо щодо матеріального забезпечення шкіл, закладів профтехсвіти, підключень до мережі Інтернет та комплектації підручниками. Про це Глава Уряду сказав під час Координаційної ради з питань реформи освіти.

Глава Уряду наголосив, що інвестиція в освіту, забезпечення доступу кожної дитини до дитячого садочка, якісної середньої освіти, якісної і ефективної професійної і вищої освіти – виключний пріоритет Кабінету Міністрів. І має стати таким же пріоритетом для місцевих керівників.

За словами Прем’єр-міністра, цього року за принципами Нової української школи навчатимуться вже 1 млн дітей. Важливо, що дітям подобається навчатися в новому середовищі. Тож його треба підтримувати і розвивати. Загальний обсяг державних інвестицій тільки в НУШ вже перевищив 7 млрд грн.

Минулими вихідними с. Суботів Чигиринського району на три дні стало столицею «Нескореної нації» разом із фестивалем «Холодний Яр», де уп’яте на Черкащину завітали шанувальники української музики, інтелектуального спілкування та здорового способу життя.

Фестивальні майданчики розташувалися на території Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», поблизу купальні «Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії». Для гостей тут було організоване наметове містечко з побутовими зручностями, а жителі Суботова навіть розміщували тих туристів, хто звик до кращих побутових умов або не планував лишатися, але на фестивалі змінив свої плани.

Буцька обє’днана територіальна громада Маньківського району – одна із найамбітніших і найперспективніших громад Черкащини, чиї краєвиди не в змозі повторити жоден населений пункт нашого регіону. Усе – завдяки туристичному каньйону і бажанню жителів раціонально його використовувати.

Нещодавно, комунальники Буцької ОТГ встановили неподалік від греблі, збудованої в 1920-х роках, декоративні об’єкти для відпочинку, повідомив селищний голова Сергій Залізняк.

Комісія при Мінрегіоні погодила вже 2373 інфраструктурні проекти об’єднаних громад на загальну суму 1,87 млрд грн. Нерозподіленими залишаються 230 млн грн (11%) коштів субвенції.

Майже на 100 % субвенцію розподілили між проектами об’єднані громади Закарпатської, Миколаївської, Харківської, Чернігівської та Черкаської областей.

Найбільше нерозподіленої субвенції у Київській (залишок - 34 %), Дніпропетровській (33,9%) та Херсонській (33%) областях.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода за результатами чергового засідання Комісії з розгляду проектних заявок ОТГ.