понеділок, липня 15, 2019

Нещодавно на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Прийнята постанова, зокрема, передбачає:

  • для забезпечення інтересів і дотримання прав дитини надання права на отримання державної допомоги при усиновленні дитини усиновителям, які усиновили дитину, батьки якої дали згоду на її усиновлення;
  • надання права на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям без зменшення її розміру родинам, до складу яких входять особи, які здійснюють догляд за хворими дітьми.

Прийняття зазначеної постанови дає змогу привести порядки призначення і виплати державних допомог у відповідність до норм законодавства та забезпечує комплексне врегулювання питань соціального захисту громадян, які отримують державну допомогу.

Детально з текстом постанови можна ознайомитись за посиланням:

Днями у стінах Степанківської сільської ради відбувся перший випуск «студентів» Університету третього віку. Усі вони отримали сертифікати та подарунки. Варто зазначити, що найстаршому "студентові" 72 роки.

Як повідомлялось раніше, 17 червня 2019 року стартувало онлайн-голосування IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019». Всього на конкурс свої бізнес-плани подали 115 сіл України з усіх її областей. За рейтингом організаторів, громади Черкаської область були найбільш активними при подачі заявок разом із Тернопільською та Запорізькою областями.

На сьогодні сформовано 20-ку кращих заявок за допомогою оціночної шкали. Серед лідерів – село Скотареве Шполянської міської об’єднаної територіальної громади.

Голосування триватиме до 27 липня. Підтримайте своїх!

Голосуйте тут. Щоб проголосувати – тисніть на квадратик зі стрілочкою біля назви села не у таблиці, а у списку нижче.

12 липня 2019 року голова Кам’янської міської об’єднаної територіальної громади Володимир Тірон та голова Буцької селищної об’єднаної територіальної громади Сергій Залізняк підписали договір співробітництва в сфері туризму.

Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА та Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування підтримали цю ініціативу та будуть надавати методологічну й інформаційну підтримку їх співробітництву.

На територіях цих громад знаходяться відомі на всю Україну «Тясминський каньйон» та «Буцький каньйон». Тому ці громади мають схожі можливості та виклики.

– Спочатку думав буде просто, – зазначає господарник сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Патріот», керівник Городищенської районної спілки учасників АТО Вадим Черненко. – А виявилось, що це – надзвичайно важка, кропітка й відповідальна праця. От цим будівлям на території по кількадесят років. Уявіть. Усе треба було відновити. І нам вдалося це зробити. Зокрема й завдяки коштам, що ми отримали торік у межах обласної програми підтримки кооперативів, а також районної програми. Всього – 570 тис грн. Із них 400 тис грн з обласного бюджету, решта – з районного.

У цілому ж на цю суму для кооперативу, де наразі працює 5 осіб, придбали свиней, техніку й обладнання, а саме: причіп, холодильник, генератор, комплект системи водопостачання, трактор. Вадим відновив на території водозабезпечення, зробив скважину для забору води, облаштував освітлення, поступово удосконалює приміщення, опрацьовує більше 10 га сінокосів.