вівторок, липня 16, 2019

Народний аматорський фольклорно-обрядовий колектив «Спадщина» Жашківського районного будинку культури ім. П. Демуцького (керівник Віра Красномовець) взяв участь у ІХ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості «Червона калина», що проходив 15 червня у м. Кривий Ріг. З-поміж 33-х фольклорних колективів з різних куточків України жашківський колектив посів ІІ місце.

Колектив «Спадщина» вже 14 років підкорює українські конкурси і фестивалі різного рівня та є учасником телевізійних проектів. Найстаршому учаснику ансамблю 78 років, наймолодшому – 48, та суддівські колегії цей колектив підкорює молодечим запалом й позитивною енергією.

Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Того ж дня це рішення погодив парламентський Комітет з питань бюджету. 

Перелік громад та обсяг передбачених для них коштів (завантажити таблицю).

«Є необхідність підтримки малих міст – районних центрів і міст районного значення, що не мають суттєвої підтримки, яка їм потрібна. Ми ініціюємо закон, який дасть можливість невеликим містам дати статус об’єднаних територіальних громад. Це дасть їм незалежність від районів і забезпечить можливість до моменту остаточного об’єднання почати вирішувати проблеми людей», – сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

З 15 липня 2019 року стартував уже четвертий конкурс Міністерства освіти і науки України для наукових проектів молодих вчених. Загалом у попередні роки отримали підтримку 256 таких проектів, у які вже інвестовано майже 130 млн грн. Для продовження фінансування незавершених робіт попередніх конкурсів та підтримки переможців цьогорічного конкурсу МОН планує закласти у бюджет 100 млн грн на 2020 рік.

15 липня 2019 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець  провела пленарне засідання Чигиринської районної ради.

У його роботі взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, міський та сільські голови району.

На початку засідання депутати заслухали інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації про хід виконання Програми «Шкільний автобус» на 2017-2021 роки, а також про використання майна спільної власності територіальних громад Чигиринського району за 2017-2018 роки.

У свою чергу, заступник головного лікаря КНП «Чигиринська багатопрофільна лікарня» Чигиринської районної ради Олег Андрущенко поінформував про хід виконання районної комплексної програми «Медичні кадри» на 2017-2022 роки.

На Черкащині під час літньої кампанії функціонує три обласні дитячі оздоровчі установи: заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» для дітей працівників галузі освіти і науки, який працює у 3 зміни (300 дітей), а також обласні табори «Мальва» та «Еврика» на базі Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради для 60 обдарованих дітей – переможців конкурсів і акцій еклого-натуралістичного спрямування, учнів-членів Малої академії наук.