четвер, липня 18, 2019

У Степанецькій об’єднаній територіальній громаді, що на Канівщині, батькам, у яких народився малюк, виплачують одноразову додаткову допомогу. Кошти для виплати здійснюють із місцевого бюджету громади. За словами Голови Степанецької ОТГ Олександра Яременка, депутати у квітні 2019 року внесли зміни до комплексної програми соціального захисту населення «Турбота».

«Коли вже батьки вдома, коли вже дитинка зареєстрована, подані відповідні документи, вони звертаються, оформлюють заяву, подають відповідні документи, потім ми їм виготовляємо подарунковий сертифікат. Дітки – це клопоти, це додаткові витрати, допомога не завадить», – зазначає спеціалістка із висвітлення інформації Степанецької об’єднаної територіальної громади Людмила Хоменко.

Уряд затвердив переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», які реалізуються у 2019 році розпорядженням від 10 липня 2019 р. № 535-р (завантажити розпорядження).

Проект «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн

За інформацією Лисянської районної ради 12 липня 2019 року відбулося перше пленарне засідання сесії новообраної Виноградської сільської ради, на якій були присутні голова районної ради Ярослав Попко, голова райдержадміністрації Володимир Павличук, новообрані сільський голова і депутати.

Відкрила сесію голова Виноградської виборчої комісії Тетяна Обманюк, яка оголосила результати виборів сільського голови та депутатів. Вона також проаналізувала хід виборів та оцінила роботу виборчих комісій і зазначила, що організація та порядок виборчого процесу були на високому рівні, вручила новообраним депутатам тимчасові посвідчення та побажала їм плідної праці на благо громади. Відповідно до чинного законодавства Микола Демерза, який за результатами голосування на виборах набрав найбільшу кількість голосів, склав присягу, прийняв повноваження Виноградського сільського голови та отримав посвідчення.

Українські фільми та тизери до них розміщуватимуть на Національній освітній електронній платформі для безкоштовного використання під час освітнього процесу. Відповідний Меморандум було підписано між Міністерством освіти і науки, Міністерством культури та Асоціацією «Українська кіно-асоціація» у приміщенні Будинку Уряду.

«Для нас справді дуже важливо забезпечити дітей сучасним цікавим змістом освіти і навчальними  матеріалами, які можуть їх мотивувати до навчання. І зараз в Україні розвивається чудовий медійний контент, який створений в Україні і який підтримується державним бюджетом. Ми досягли домовленостей з Міністерством культури про те, що Мінкульт забезпечуватиме передачу Міністерству освіти і науки фільмокопій український стрічок, майнові права інтелектуальної власності яких належать державі», – повідомила Лілія Гриневич.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення 70 млн грн на закупівлю обладнання для Центрів надання адміністративних послуг, яке дозволить їм видавати національні та закордонні паспорти, посвідчення водія та реєструвати авто.

«Що це означає? Те що незабаром ми забезпечимо додатково декілька сотень прозорих офісів сучасним обладнанням і мільйонам людей в цих громадах не треба буде їхати в обласний чи районний центр, щоб отримати закордонний паспорт, чи зареєструвати автівку. Просто приходите в ЦНАП, який найближче до вас, і отримуєте послугу без черг, купи паперів та нервів. І це можна буде зробити у сотнях центрів які працюють в нашій країні», – повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

Крім того, за його словами, Уряд прийняв рішення провести дослідження роботи ЦНАПів, щоб виявити недоліки, отримати пропозиції та зауваження від громадян й, у підсумку, зробити сервіс ще більш якісним.