середа, липня 31, 2019

Робочий візит Президента України Володимира Зеленського розпочався із  відвідин черкаського аеропорту, де нині проводяться роботи з відновлення злітно-посадочної смуги з наступною реконструкцією всієї інфраструктури та  виконання необхідних робіт, аж до відновлення авіаперельотів.

Потім Володимир Зеленський проінспектував відрізок дороги Р-10, а саме 85-й км дороги державного значення Канів – Чигирин – Кременчук.

Під час робочої поїздки на Черкащину Президент України Володимир Зеленський оглянув Черкаський аеропорт. Директор летовища Іван Далібожак зазначив, що капітальний ремонт злітно-посадкової смуги розпочато у 2018 році. Вартість робіт становить 128 млн грн. Також є проектна документація на перон і рульову доріжку. Він зауважив, що з Черкас до Києва веде єдина дорога, тому є потреба в авіасполученні.

За інформацією Уряду, Держенергоефективності здійснило чергову компенсацію за «теплими кредитами», а саме – виплатило майже 20 млн грн, зокрема:

- близько 17 млн грн – для ОСББ;

- 3 млн грн – для утеплення приватних будинків.

МОЗ України запускає новий формат комунікації «Запитай у лікаря» для популяризації відповідального ставлення до свого здоров’я та підвищення довіри до доказової медицини. Про це інформують у Міністерстві.

У комунальному закладі "Гельмязівський психоневрологічний інтернат" Черкаської обласної ради для підопічних створено умови, наближені до домашніх. Про це інформують на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини.

В інтернаті проживають 140 чоловіків, з них 22 – недієздатних. Протягом останніх років двом підопічним інтернату поновлено їхню дієздатність. Справи двох підопічних щодо поновлення дієздатності знаходяться у суді. Двоє підопічних повернулися у громаду і одружилися.

Територія інтернату доглянута, має різні рекреаційні зони: живий куточок, альтанки, фонтани, футбольне поле.

Житлові приміщення добре відремонтовані, просторі, чисті та світлі. У кожного лежачого підопічного є багатофункціональне ліжко, приліжкова тумбочка. Підопічні з інвалідністю забезпечені технічними засобами реабілітації, зокрема кріслами колісними, сидіннями для ванни, ходунками, поручнями для унітазів та душових кабін.