вівторок, серпня 13, 2019

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів чергову нараду з керівниками підприємств обласної комунальної власності за участі працівників управління майном виконавчого апарату обласної ради та представників окремих департаментів і управлінь облдержадміністрації.

До порядку денного було подано питання про підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств за перше півріччя 2019 року.

Як свідчать статистичні дані, за підсумками І півріччя комунальними підприємствами в загальному отримано чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 168 млн 882 тис. грн., а витрати комунальних підприємств склали 168 млн 495 тис. грн, що на 4% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Таким чином, загальний результат діяльності комунальних підприємств за звітний період є прибутковим.

Днями, під головуванням голови районної ради Валерія Саранчі, відбулась тридцята сесія Золотоніської районної ради VII скликання. Засіданню сесії районної ради передувала робота депутатів у постійних комісіях, на яких було детально опрацьовано всі питання порядку денного сесії.

У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Денисенко, перший заступник керівника місцевої прокуратури Тарас Черненко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади, сільські голови, представники засобів масової інформації.

До уваги студентів та абітурієнтів Черкаського державного технологічного університету, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Уманського національного університету садівництва та Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини: триває прийом заявок на участь у Всеукраїнському конкурсі «Розумним Бути Модно» , переможці якого отримують грошові гранти на оплату навчання. Конкурс проводиться за соціальної ініціативи міжнародної корпорації Open Media Group за партнерства з іншими сервісами й онлайн порталами.

Для участі у конкурсу студентові/абітурієнтові потрібно написати науково-дослідну роботу невеликого об’єму та у встановленні терміни надіслати на електронну адресу education@likar.info, вказавши у темі повідомлення «На Конкурс».

В Україні назріла необхідність прийняти закон про засади адміністративно-територіального устрою, який сформує вже базовий рівень – громади і середній (субрегіональний) рівень – райони.

Вони (райони) повинні бути самодостатні, потужні. Не 465 маленьких районів, як зараз, які вже передали свої повноваження на об’єднані громади і не знають, чим займатися. А повинно бути 100 великих районів з населенням не менше ніж 150 тисяч людей.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Укрінформ» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

12 серпня 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів прийом громадян з особистих питань. Більшість питань, з якими звертались жителі області, було вирішено в робочому порядку.

У зв’язку зі зверненням жителя с. Вікторівка Христинівського району Романа Дорошенка про роботу комунального закладу «Вікторівський психоневрологічний інтернат» Черкаської обласної ради для всебічного вивчення ситуації на прийом також були запрошені директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Руслан Чикало і начальник відділу обліку та використання майна управління майном виконавчого апарату обласної ради Наталію Дудник.