п'ятниця, серпня 16, 2019

Як повідомляють у виконачому апараті Лисянської районної ради, днями під головуванням голови Лисянської районної ради Ярослава Попка відбулася позачергова сесія районної ради. Першим питанням, що розглядалося, було дострокове припинення повноважень депутатів районної ради Недзельського Б. В., Невмиваного В. В., Пухиря О. О. та Проценка А. М. у зв'язку з обранням їх до складу новообраної Виноградської сільської ради.

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) та Міністерство освіти і науки (МОН) закликають батьків до 1 вересня зробити дітям усі необхідні за Національним календарем щеплення. Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями.

Про це йшлося під час пресконференції в.о Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та Міністра освіти і науки Лілії Гриневич 14 серпня 2019 року у приміщенні Будинку Уряду.

Стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає, що дітям, які не отримали щеплень за Національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється.

З метою залучення мешканців населених пунктів до  вирішення місцевих проблем широкої практики набуло обговорення і проведення голосування в рамках Громадського бюджету.

Віднині на допомогу людям прийшов ПриватБанк, який запровадив послугу BankID. Серед інших регіонів країни і жителі Черкаської області отримали можливість користуватись сервісом «Громадський бюджет» і вже 1 вересня мешканці Білозірської ОТГ вперше голосуватимуть за проекти громадського бюджету своєї громади за допомогою цього сервісу.

Експерти з впровадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою» розробили посібник з державної підтримки розвитку територій у 2019 році (ЗАВАНТАЖИТИ 2,1 МБ).

Реалізацію державної регіональної політики неможливо розглядати окремо від питання проведення реформи адміністративно-територіального устрою, фіскальної децентралізації, розвитку і стимулювання конкурентних засад економіки, посилення ролі місцевого самоврядування. Саме тому Державна стратегія регіонального розвитку на період до 2020 року визначає «децентралізацію державних повноважень шляхом їх передачі на місцевий рівень з одночасною передачею відповідних фінансових ресурсів» одним із ключових інструментів державного управління регіональним розвитком, що сприяє розв’язанню проблем регіонів.

Доброю традицією стало проведення Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам'яті І.М. Піддубного в селі Красенівка Чорнобаївського району, на історичній батьківщині уславленого борця, шестиразового чемпіона світу з боротьби, людини легенди, чемпіона чемпіонів, який був уособленням звитяги і незборимого національного духу.

Він прославив наш український народ на весь світ. Йому судилось вічно жити в пам’яті багатьох поколінь і стати гідним прикладом для наслідування.

Як повідомляють в оргкомітеті, і цього року Чорнобаївщина запрошує всіх шанувальників спорту та української культурної спадщини нащадків великого українця Піддубного в село Красенівка на Всеукраїнське свято, яке розпочнеться 17 серпня о 10 годині.