четвер, серпня 22, 2019

22 серпня 2019 рок голова конкурсної комісії із визначення переможців щорічної обласної премії імені Данила Нарбута провів засідання конкурсної комісії із визначення переможців на здобуття премії у 2019 році.

Нагадаємо, щорічна обласна премія імені Данила Нарбута присуджується з 1998 року з метою вшанування пам’яті народного художника України, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка Данила Нарбута та заохочення творчих пошуків і здобутків юних обдарованих художників на етапі початкової мистецької освіти. Номіновані на премію роботи мають отримати найвищу оцінку конкурсної комісії та відзначатись патріотичною тематикою, національним колоритом, високою майстерністю, самобутністю та оригінальністю:

Премія встановлюється:

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко разом з головою облдержадміністрації Ігорем Шевченком відвідали обласні комунальні заклади третинного рівня, зокрема, обласну станцію переливання крові, станцію екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і обласний кардіологічний центр.

У ході роботи посадовці ознайомилися з матеріальною базою комунальних підприємств, забезпеченням нормативного функціонування та подальшим розвитком.

22 серпня в Україні офіційно відзначається День пам’яті працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків.

У цей день біля пам’ятного знаку на честь правоохоронців, що загинули на бойовому посту, Головного управління поліції в Черкаській області відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. Вшанувати пам’ять про загиблих правоохоронців прийшли перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв, начальник управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області Віктор Гвоздь, в.о. начальника Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко, колеги та члени сімей загиблих, особовий склад Черкаського гарнізону, а також патрульної поліції, поліції охорони та ДСНС.

 

Як повідомляють в Набутівській ОТГ,  на сьогодні у населених пунктах громади  працюють дві амбулаторії та сім ФАПів. Найближчим часом чекають відкриття третьої амбулаторії. Саме охорону здоров’я поставив в пріоритет своєї роботи голова громади Олег Малюга.

– Чому саме почали з амбулаторій? Бо питання охорони здоров’я стоїть у сільській місцевості досить гостро. Щоб зберегти людей, треба підняти охорону здоров’я на території громади. І тут мова не лише про приміщення, яке відвідуватимуть пацієнти, а й про обладнання, фахівців, автомобілі. Працюємо і над цим, – зазначає Олег Петрович.

Сьогодні триває завершення будівництва в амбулаторії в селі Набутів, що є центром ОТГ. За 4 місяці будівництва зроблено досить багато.

21 серпня 2019 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання позачергової 42 сесії Чигиринської районної ради.

Всі питання, що було подано до порядку денного позачергової сесії, попередньо розглянуто на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Основне із них – ухвалення змін до районного бюджету на 2019 рік. З цією метою депутати районної ради заслухали інформацію головного спеціаліста відділу з планування бюджету та фінансування установ бюджетної сфери фінансового управління райдержадміністрації Тамари Мельник.