четвер, серпня 29, 2019

Підвищити інвестиційну привабливість громад та її можливості допоможе Проект «Підтримка взаємодії ОТГ з бізнесом», у рамках якого семи громадам Черкащини буде створено інвестиційні паспорти провідною консалтинговою компанією Civitta спільно з  аналітичним центром «Ейдос».

- Інвестиційні паспорти буде створено до кінця року для Балаклеївської, Березняківської, Бобрицької, Ладиженської, Лип’янської, Медведівської та Михайлівської громад, - зазначив директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Слинько, – 28 серпня у нас відбулася координаційна зустріч робочої групи, де ще раз було акцентовано, що саме Черкаська область буде лідером за кількістю громад, які отримають шанс покращити свої інвестиційні можливості. Кожна громада отримає не лише аудит свого потенціалу для інвесторів, але й перелік проектів, потенційно цікавих для інвестування – у вигляді детальних бізнес-планів.

Раніше за усіма послугами потрібно було їхати в район. А тепер за рахунок реформи децентралізації навпаки послуга наближається до людей. Ми передаємо повноваження на громади, які створюються на базовому рівні. У громаді передбачені і адміністративні сервіси, і освіта, і охорона здоров’я, делеговані державою. Тобто практично все те, що було колись в районі, сьогодні наближено до громади. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Людям вже не потрібно їхати в район за якоюсь довідкою. Їм потрібно звернутися до місцевого ЦНАПу й отримати всі адмінпослуги, в тому числі і соціальні. За нашою методикою ЦНАП повинен бути не далі, як 25 км від людини, в 30-хвилинній доступності. А раніше до райцентру інколи потрібно було їхати 50 чи 60 км», — підкреслив урядовець і повідомив, що зараз ЦНАПи при райдержадміністраціях вже менш ефективні ніж ті, що створені в громадах.

Сьогодні проведено урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги народними депутатами дев’ятого скликання.

29 серпня 2019 року відзначено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У заході взяли участь керівники області та міста, військовослужбовці, родичі загиблих воїнів, працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветерани-учасники АТО/ООС, представники організацій, установ та закладів, жителі міста.

28 серпня 2019 року відбулась чергова п’ятдесят перша сесія Смілянської районної ради сьомого скликання, яку провів заступник голови районної ради Василь Латенко.

Відкривши сесію, головуючий оголосив хвилину мовчання в пам’ять про захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Далі мав слово заступник голови районної виборчої комісії для оголошення обрання депутата районної за списком політичної партії Всеукраїнське об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ».

На початку депутати затвердили порядок денний, внісши зміни до нього: зняли питання про обрання голови районної ради та доповнили його питанням про зміни до штатної чисельності комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».