середа, вересня 4, 2019

Проект з академічної мобільності Erasmus+, що відкриває черкаським студентам і викладачам можливість стажування у європейських вишах, отримав можливість виконувати Черкаський державний бізнес-коледж. На реалізацію проекту протягом трьох років коледж та його європейський партнер отримають майже 122 тисячі євро.

З метою вирішення нагальних питань сьогодення, голова Черкаської районної ради Олексій Собко та заступник голови Черкаської райдержадміністрації Петро Коренюк провели нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад Черкаського району. Про це інформують у Черкаській районній раді.

Першим розглянули питання про підготовку до проведення тактико-спеціального антитерористичного навчання на об’єкті підвищеної безпеки – військовій частині А 3177 з 10 по 13 вересня 2019 року. До учасників наради звернувся консультант начальника Управління Служби безпеки України в області по взаємодії з питань антитерористичної діяльності Микола Чиж, який зазначив, що штаб проведення навчань буде розміщено на території Дубіївської сільської ради, а також поінформував про значну кількість учасників даного заходу та їх взаємодію під час проходження навчання.

Днями в селі Городецьке відбулася зустріч заступника Паланської сільської ради Ігоря Миклащука  з представниками органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей, які межують із «лінією зіткнення».

Досвід Паланської громади є показовим, адже вона є приміською і має свої особливості. Близькість до міста Умань кількох сіл громади, сполученість інфраструктури, наявність приміських підприємств є цікавим питанням і прикладом.

За інформацією сайту Урядового порталу, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про оптимізацію органів центральної влади, згідно з якою перейменовано чотири міністерства та створено два нові.

У постанові визначено, що з метою оптимізації системи центральних органів виконавчої влади КМУ ПЕРЕЙМЕНОВУЄ:

 Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на Міністерство розвитку громад та територій України;

 Міністерство економічного розвитку і торгівлі - на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України;

 Міністерство екології та природних ресурсів - на Міністерство енергетики та захисту довкілля України;

 Міністерство у справах ветеранів - на Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

За інформацією сайту Децентралізація, під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету Міністрів, правоохоронних органів 2 вересня 2019 року Президент України Володимир Зеленський доручив Уряду та Верховній Раді України завершити основоположну реформу – реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади, та озвучив ці ключові завдання.

«Невідкладне завершення процесу децентралізації, в тому числі внесення змін до Конституції України щодо передачі реальної влади, фінансів та ресурсів на місця», – зазначив він.

Серед завдань: