п'ятниця, вересня 6, 2019

6 вересня 2019 року тридцята сесія обласної ради продовжила свою роботу. Третє пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У роботі сесії взяв участь голова облдержадміністрації Ігор Шевченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та ряду центральних органів виконавчої влади, керівники районів і ОТГ.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблими в зоні проведення АТО та ООС на сході України.

Потім за рішенням депутатів було надано слово представникам обласного осередку Національного корпусу та громадськості із Черкаського та Чигиринського районів, які висловили протест щодо будівництва пташників, що несуть, на їх переконання, екологічну загрозу довкіллю.

Також з трибуни до депутатів звернулися представники підприємців обласного центру, які заявили про тиск на ведення ними бізнесу і знесення їхніх торговельних кіосків.

Уманський НУС у ці дні відзначає своє 175-річчя від дня заснування і проводить низку заходів. Один з них – науково-практична конференція «Уманський НУС: історія та сьогодення» зібрала чимало гостей, колег, випускників, партнерів по науково-практичній діяльності та всіх, хто поважає та з теплом у серці згадує навчальний заклад.

Традиційно гостей привітала ректор університету Олена Непочатенко, зазначивши, що за ці 175 років навчальний заклад зростив і виховав цілу плеяду успішних випускників, які знайшли своє покликання і в професії, у науці та громадській діяльності.

 

3а повідомленням Драбівської районної ради, днями в селі Безпальче, на батьківщині відомого педагога і краєзнавця Івана Городинця, урочисто вручено дипломи лауреатів та сертифікати на 5 тис. грн. переможцям районної краєзнавчої премії його імені.

В урочистостях взяли участь голова районної ради, голова конкурсної комісії Володимир Дзега, перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Лобода, начальник відділу культури районної державної адміністрації Світлана Орел, вчителі історії загальноосвітніх шкіл району, працівники музейних закладів, члени конкурсної комісії, краєзнавці району, жителі та гості села Безпальче.

Захід розпочали з покладання квітів до могили та меморіальної дошки земляка-краєзнавця.

4 вересня 2019 року відбулося засідання 42 сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Валерій Заболотній. У роботі сесії взяли участь депутат  Черкаської обласної ради Валентин Галушко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний,  сільські голови, керівники окремих підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання по вшануванню пам’яті загиблих військовослужбовців та мирних жителів під час проведення антитерористичної операції  на сході України.

На розгляд сесії було внесено 48 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради