п'ятниця, вересня 20, 2019

«Ми пройшли еволюційний етап добровільного об’єднання громад і зараз переходимо до наступного – об’єднання за принципом спроможності. Нам не потрібні 73% дотаційних ОТГ, що маємо зараз. Наша ключова задача – спроможні ОТГ та доступні для людей на рівні громад адміністративні та соціальні послуги», – так Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак окреслила  ключові задачі децентралізації. Про це інформує Мінрегіон.

За її словами, об’єднання за принципом спроможності має стати основою для економічного зростання країни. Спираючись на стару подрібнену систему адмінтерустрою і організації влади цього не можна було досягти. Тому реформа місцевого самоврядування не повинна загальмувати, а має пришвидшитись, активізуватись і відбутись.

За інформацією Ліплявської громади, продовжуються роботи з реалізації проекту інфраструктурного розвитку громади щодо придбання спеціальної техніки для ремонту комунальних доріг. Так, 12 вересня, за кошти інфраструктурної субвенції, придбано першу одиницю техніки – самохідний дорожній коток.

Основним призначенням даної техніки є виконання робіт з ущільнення основ для дорожніх покриттів і щойно покладених асфальтобетонних сумішей. Крім традиційних дорожньо-будівельних і ремонтних робіт машини даної категорії ефективно використовуються для пошарового ущільнення грунту, щебенево-гравійних матеріалів і різних стабілізаційних сумішей при зведенні гребель, дамб та інших об'єктів цивільного та промислового будівництва.

Наступним планується придбання рециклера асфальтобетону. Нині готується пакет документів для проведення тендерних процедур. Також, згідно з проектом, в подальшому планується придбання фрези дорожньої, міні-гудронатора та віброплити.

Днями за ініціативи головного лікаря КНП «Тальнівський ЦПМСД» Ганни Данилюк та голови Тальнівської районної ради Валентини Любомської відбулася зустріч в КНП «Тальнівський ЦПМСД» щодо створення сервісу медичного обслуговування пацієнтів для зручності та орієнтованості в отриманні медичної допомоги на первинному рівні.

Зустріч відбулася за участі заступника голови Тальнівської РДА Тетяни Півторак, начальника фінансового управління Тальнівської РДА Наталії Шпичак, головного лікаря КНП «Тальнівської ЦРЛ» Олега Солодько та депутатів Тальнівської районної ради.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що запропонована владою модель відкритого ринку землі передбачає, що її купувати або продавати зможуть тільки українські громадяни й українські компанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив в ході конференції з реформи управління земельними відносинами «Земля як фактор розвитку українського села» в Києві.

За його словами, питання ринку землі на сьогодні є дуже чутливим і тому вимагає широкого і публічного обговорення для того, щоб розвіяти всі міфи й маніпуляції, які «посіяли у свідомості громадян» за останні майже 20 років і для того, щоб знайти оптимальні та збалансовані рішення моделі відкритого ринку землі.

«Перше й головне - земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни та українські компанії», - зазначив президент.

Ці монети можна буде обміняти безкоштовно протягом трьох років. Монети номіналом 1,2 та 5 копійок з жовтня стануть історією.

Монети номіналом 1,2 та 5 копійок з жовтня стануть історією. Про це повідомив заступник голови Національного банку України Сергій Холод в ході брифінгу.

«Із 1 жовтня ми більше не зможемо використовувати монети номіналом 1, 2 і 5 копійок для розрахунків готівкою», - сказав Холод. Водночас він закликав не панікувати, оскільки ці монети можна буде обміняти безкоштовно впродовж трьох років: до 30 вересня 2020 року - у всіх відділеннях українських банків, до 30 вересня 2022 року - в Національному банку та відділеннях «Ощадбанку», «Приватбанку» та «Райффайзен Банку Аваль».

За інформацією Національного банку України, вилучені з обігу монети будуть утилізовані шляхом знищення зображення і переплавлення.