вівторок, жовтня 1, 2019

Сьогодні за ініціативи депутатів кількох фракцій було скликано позачергову сесію обласної ради. Відкрив і вів  пленарне засідання перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У роботі позачергової сесії взяли також участь голова облдержадміністрації Ігор Шевченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості та засобів масової інформації.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблими в зоні проведення АТО та ООС на сході України.

Продовжується прийом заявок на участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2019 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів.

Теми цьогорічного Конкурсу:

  1. Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету.
  2. Розвиток, заснований на особливостях регіонів і громад.
  3. Практики залучення молоді до місцевого економічного розвитку.

Переможці Конкурсу визначаються окремо за кожною з трьох тем у таких номінаціях:

Днями голова районної ради Валентина Любомська здійснила робочу поїздку у населені пункти району: Веселий Кут та Тальянки. Про це інформують у Тальнівській районній раді.

В першу чергу голова ради здійснила огляд дороги у Веселому Куті, яка ремонтується державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області». Виконавець робіт, згідно проведених тендерних процедур – товариство з обмеженою відповідальністю «Уманьдоррембуд».  Загальна вартість робіт становить 2,281 млн. грн. Наразі влаштовується основа із щебеневої суміші. У подальшому буде зроблено асфальтне покриття. Валентина Олександрівна відзначила, що особисто проінспектує стан виконання цих робіт.

За повідомленням Степанківської ОТГ, у селі Хацьки ремонтують приміщення дитячої дошкільної установи, яке було збудоване ще у 1958 році. Завершити планують до кінця року. На ремонт садочок закрили у серпні.

Як каже голова Степанківської громади Ігор Чекаленко, капітальний ремонт у садочку не проводився давно, дерев’яні конструкції даху перегнили.  

У Медведівську школу Чигиринського району дітей підвозять з усіх навколишніх сіл – незалежно від того, належать вони до об’єднаної громади чи ні.

За словами голови ОТГ Олексія Лавріненка, Медведівська школа – одна із найкращих на Чигиринщині, тому багато батьків із сусідніх сіл намагаються влаштувати дітей на навчання саме сюди.

За словами директора школи Ірини Казначей, з-за меж ОТГ шкільні автобуси підвозять 90 дітей. До об’єднання громад для цього використовували три автобуси, які, відповідно, їздили трьома маршрутами. Але після утворення ОТГ Чигиринський район передав Медведівці лише два автобуси, не врахувавши, що у школі навчаються діти із сусідніх громад.

Голова громади Олексій Лавріненко розповідає, що утворено об’єднану територіальну громаду з 1 січня, але тут продовжують підвозити в школу дітей і з сусідніх громад.

Команда шкільного лісництва Черкаського лісгоспу «Лісова варта» гідно представила Черкащину на 13-му Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, який тривав з 25 по 27 вересня у Чернігівській області. Цьогоріч у зльоті взяли участь 24 команди – юні лісівники, представники лісогосподарських підприємств та освітян з усієї України.

У рамках заходу школярі змагалися  у два етапи – презентація досягнень учнівських лісництв та захист науково-дослідницьких робіт. Програмою зльоту були передбачені практичні заняття, майстер-класи з інноваційних технологій лісорозведення та лісовідновлення, засідання творчих груп, конкурсно-пізнавальні квести, екскурсійні заходи, відвідування Добрянського, Ніжинського, Остерського лісгоспів, висаджування пам’ятної Алеї Єдності і Миру на території Агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.