середа, жовтня 9, 2019

09 жовтня 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний пленарного засідання обласної ради, що відбудеться 11 жовтня 2019 року.

У роботі президії обласної ради взяв участь голова облдержадміністрації Ігор Шевченко.

9 жовтня 2019 року провели засідання постійні комісії обласної ради. Так, постійна комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства, засідання якої вів її заступник голови Артур Футима, підтримала внесення змін до Програми розвитку автомобільних доріг загального користування Черкаської області на 2019-2022 роки.

Спільним для цієї постійної комісії та комісії з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики було питання про внесення змін до рішення обласної ради від 18.12.2018 № 28-20/VII «Про обласний бюджет на 2019 рік».

Постійні комісії обласної ради продовжують проводити засідання, на яких розглядаються питання, що подано до порядку денного чергової сесії обласної ради, яка запланована на 11 жовтня. 

Так, першою цього дня провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вела його голова комісії Світлана Легойда.

У роботі комісії взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та голова облдержадміністрації Ігор Шевченко.

Як ефективно управляти громадою та якою має бути оптимальна організаційна структура об’єднаної громади? 

Експерти Асоціації об’єднаних територіальних громад підготували низку навчальних матеріалів, які дають відповіді на ці запитання:

На сайті Верховної ради України опублікований текст урядового законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019.

У разі прийняття цього законопроекту, об'єднані громади створюватимуться виключно за перспективним планом який, як і тепер, розроблятиметься обласною державною адміністрацією і затверджуватиметься Кабінетом Міністрів. Але процедура більше не передбачатиме етапу схвалення перспективних планів обласними радами.