середа, жовтня 16, 2019

Уманські майстри виготовляють пластикові манекени із зображенням дітей.  Кажуть, що їх буде 22. Манекени встановлять на пішохідних переходах біля шкіл та дитячих  садочків.

Про це повідомляє «Ільдана».

Перші дві експериментальні фігури поставили поблизу дошкільного навчального закладу №8.  назвали манекенів «Петрик» та «Марійка».

Готові фігури впродовж тижня встановлять на тих пішохідних переходах, де спостерігається інтенсивний автомобільний рух. Такі фігури мають спонукати водіїв звертати увагу на наявність пішохідних переходів та зменшувати швидкість.

 

Як повідомляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, у 2020 році в Україні вже має бути створена нова система адміністративно-територіального устрою.

Це дасть змогу розбудовувати систему багаторівневого врядування, яка є однією з ключових передумов для ефективного планування та впровадження регіональної політики.

Про це сказав Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький під час семінару «Регіональна політика в Україні, Молдові та Грузії: поточні досягнення та подальші дії», який відбувся в рамках 17 Європейського тижня регіонів та міст у Брюсселі (Бельгія).

Проект змін до Конституції України в частині децентралізації в листопаді планують направити на розгляд Верховної Ради України. В лютому 2020 року очікують їх прийняття. Про це повідомила Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак в ході зустрічі з представниками Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад та Асоціації об’єднаних територіальних громад.

За її словами, в цьому напрямку Мінрегіон тісно співпрацює з Офісом Президента України і найближчим часом буде створена правова група, яка підготує зміни до Основного закону.

Нагадаємо, Концепція реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади одним із перших завдань визначає внесення змін до Конституції України. Однак низка чинників завадила виконати це завдання в попередні роки.

У регіонах України планується відкривати офіси євроінтеграції. Про це заявив на брифінгу Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Основна функція цих офісів – донесення до людей з регіонів, що євроінтеграція – це не абстракція, а конкретні речі для розширення можливостей всіх жителів України. Офіси стануть простором, де українці зможуть отримувати консультативну допомогу, відвідувати різноманітні просвітницькі заходи, дізнатися, як маленькому виробнику знайти партнера по торгівлі в ЄС та загалом дізнатися інформацію про всі можливості, що надає євроінтеграція громадянам. Крім того, тут буде надаватися якісна консультативно-правова допомога з базових питань європейського законодавства.

Як інформують у Шполянській ОТГ, на свята – Дня захисника України, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці у Шполі урочисто відкрили пам’ятник учасникам бойових дій на Сході України.

Звертаючись до присутніх на урочистій події, міський голова Шполянської ОТГ Сергій Кравченко висловив величезний сум за тими Героями, які загинули в АТО, та щиру вдячність усім, хто перебуває на передовій на Сході, хто допомагає, волонтерить, лікує і зберігає життя нашим захисникам!