середа, жовтня 30, 2019

30 жовтня 2019 року у Черкасах відбулися урочистості з нагоди Дня працівників соціальної сфери. Це свято тих, на чиї плечі покладено одне з найважливіших і найвідповідальніших завдань – державна підтримка і соціальний захист громадян: нарахування та виплата пенсій, медико-соціальна реабілітація, розв’язання проблем зайнятості, оплати та безпеки праці.

Привітати соціальних працівників зі святом завітали почесні гості: голова обласної ради Анатолій Підгорний, голова облдержадміністрації Ігор Шевченко, міський голова Анатолій Бондаренко.

Як відомо, для розроблення законопроекту про внесення змін до Закону України «Про місцеві вибори» щодо забезпечення представництва громадян в раді громади, а також територіальних громад — в районних та обласних радах навесні 2019 року Мінрегіон утворив робочу групу, до складу якої увійшли представники Мін’юсту, асоціацій органів місцевого самоврядування, народні депутати, експерти з питань виборчого законодавства. Сприяння та технічну допомогу в забезпеченні діяльності робочої групи надали Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Офіс Ради Європи в Україні.

– Ми запропонували варіанти, як організувати систему місцевих виборів так, щоб у місцевих радах були належним чином представлені інтереси усіх жителів і громад, як знизити вплив центральних партій на місцеві вибори, і взагалі — як зробити вибори більш зрозумілими і справедливими. Тепер маємо час на обговорення і пошук найоптимальнішої моделі, яка буде прописана у відповідному законопроекті.

Черкаське публічне акціонерне товариство «АЗОТ» – одне з найбільших підприємств в Україні з виробництва мінеральних добрив, іонообмінних смол, капролактаму та іншої хімічної продукції. Це товариство має понад півстолітню історію. Сьогодні там працює близько 3 500 осіб.

Керівництво ПАТ «Азот» звернулося до Черкаської обласної ради та Черкаської облдержадміністрації щодо відзначення свого висококваліфікованого та сумлінного працівника, начальника відділення з виробництва рідких аміачних мінеральних добрив цеху М-7 ПАТ «АЗОТ» Івана Осичнюка.

Як інформують у КЗ «Обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді», на його базі проведено обласний семінар-практикум директорів закладів позашкільної освіти на тему: «Сучасна концепція розвитку позашкільної освіти: традиції та інновації».

У семінарі взяли участь 35 працівників позашкільної освіти з різних куточків Черкаської області.

На початку заходу учасники ознайомилися з результатами участі закладів позашкільної освіти області в масових заходах з технічної творчості у 2018-2019 навчальному році та були нагороджені грамотами КЗ «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради».

За повідомленням Монастирищенської районної ради, її голова Микола Орендарчук провів пленарне засідання 41 сесії.

У роботі сесії взяли участь 21 депутат районної ради, керівники установ та закладів освіти й охорони здоров’я району, сільські голови, представники засобів масової інформації.

До порядку денного пленарного засідання районної ради було внесено 20 питань, які відповідно до Регламенту роботи районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.