п'ятниця, листопада 1, 2019

Земля має бути ресурсом для розвитку регіонів та громад. Тому що все просторове планування, нове будівництво та інвестиції пов’язані, у першу чергу, з землею. І якщо громади мають право розпоряджатися землею тільки в межах населених пунктів це дуже обмежуючий, стримуючий фактор для їх нормального розвитку.

Про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак в ефірі програми «Свобода вибору» на Громадському радіо.

За її словами, Уряд розглядає реформу землі, як ресурс, який держава спочатку передає в громади. І далі вже громада приймає рішення, що вона буде з нею робити.

У межах обласної програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) та сімейних фермерських господарств Черкащини в обласному бюджеті на 2019 рік передбачено два мільйони гривень для їх фінансової підтримки на умовах співфінансування.

За умовами програми, розмір обласних бюджетних коштів визначається з розрахунку не більше 70% від вартості техніки, садивного матеріалу або сільськогосподарських тварин. Частка коштів одержувачів та/або коштів співфінансування з інших місцевих бюджетів становить не менше 30%.

Днями заступник голови облдержадміністрації Віктор Карпенко і начальник Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка проаналізували виконання цієї програми та погодили клопотання про виділення субвенції з обласного бюджету на 1 млн 926 тис. гривень. Цю суму отримають найкращі чотири кооперативи області, що займаються виробленням сирів, розведенням биків, скотарством.

За повідомленням комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», 29-30 жовтня 2019 року на його базі проведено обласний конкурс з інформаційних технологій «Користувач ПК» серед учнівської молоді.

У конкурсі взяли участь 12 команд (36 учасників) з різних куточків Черкаської області.

Яскраво та незабутньо проведено 26 жовтня спільний мистецький проект «Музейні сутінки напередодні Halloween», проведений КП «Черкасиоблкіно» та КУ «Черкаський обласний музей».

Магічні тістечка, розваги і шуканки для дітей та їх батьків, інтерактивні проекти, дефіле костюмів, майстер-класи, акварозпис, розпис хною, передбачення від астролога, музичні виступи та перегляд кіно.