четвер, листопада 14, 2019

Голова обласної ради Анатолій Підгорний провів нараду з керівниками комунальних підприємств області, на якій розглянуто питання підбиття підсумків роботи за 9 місяців 2019 року.

У нараді також взяв участь заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, окремі керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, працівники управління майном виконавчого апарату обласної ради, керівники та головні бухгалтери комунальних підприємств.

В Україні триває обговорення пропозицій з удосконалення адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня. Зокрема, обговорюється, якого розміру будуть території, на які ділитимуться області. Як  інформує інтернет-сайт "Прочерк", про це йшлося під час брифінгу з питань нового районного поділу областей, який відбувся сьогодні в Черкасах.

Як зазначив засновник і голова правління аналітичного неурядового Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, Міністерство регіонального розвитку запропонувало поділяти Черкащину на чотири повіти або райони: Черкаський, Уманський, Звенигородський та Золотоніський. Сам Ігор Борисович пропонував би 5 повітів: Черкаський, Уманський, Звенигородський, Золотоніський та Смілянський (нагадаємо, на збереженні Смілянської територіальної одиниці наполягають у Смілі, тоді як у Чигирині – проти цього, бо хочуть ввійти у Черкаський, а не Смілянський повіт).

Голова районної ради Віталій Верета 13 листопада 2019 року провів друге пленарне засідання чергової 25 сесії районної ради, в роботі якої взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваленко та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

На засіданні депутати ухвалили рішення, яким затвердили текст звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо недопущення виникнення заборгованості з виплат, які необхідно провести у зв’язку із скороченням працівників апарату та структурних підрозділів Катеринопільської районної державної адміністрації Черкаської області.

Черкаський державний технологічний університет не збавляє обертів і 12 листопада влаштував День ЧДТУ на Смілянщині, в Ротмістрівській об`єднаній територіальній громаді.

Цього дня поспілкуватися з ректором ЧДТУ Олегом Григором, адміністрацією, деканами, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами, відвідати креативний Науковий пікнік ЧДТУ та побувати на унікальних уроках науковців технологічного вишу, окрім місцевих школярів,  завітали старшокласники із сусідніх сіл Ташлика та Макіївки.

12 листопада 2019 року Черкаський обласний художній музей презентував дев’яту виставку сучасного мистецтва «Діалоги».         

Історія проекту розпочалася у 2010 році у головному виставковому залі художнього музею. Усі наступні виставки приймав Черкаський обласний краєзнавчий музей та останні декілька років проект повернувся у царину мистецького середовища.