середа, листопада 20, 2019

Сьогодні, 20 листопада 2019 року,  відбулося відзначення 80-річчя з дня відкриття музею і пам’ятника Тараса Шевченка на його могилі та відзначення 30-річчя надання Шевченківському заповіднику статусу національного.

Привітати ювілярів завітав заступник голови Черкаської обласної ради Андрій Сегеда.

Розпочалися заходи із покладання квітів до могили Тараса Шевченка та пам’ятного знаку Олексі Гірнику і продовжилися у вестибюлі музею.

20 листопада  2019 року проведено загальні збори повноважних представників регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» у Черкаській області.

Головою загальних зборів було обрано голову обласної ради Анатолія Підгорного, який у подальшому  вів засідання.

На запрошення повноважних представників регіонального відділення – голів районних рад участь у засіданні взяв голова облдержадміністрації Роман Боднар.

На один день діти очолять роботу органів місцевої влади Білозірської ОТГ у рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ "Дитяча сесія" . Ця акція традиційно проводиться по всьому світу 20 листопада з нагоди підписання Конвенції ООН з прав дитини. Цей день - хороша нагода нагадати про права дітей, а також можливість дати дітям висловитись і дослухатись до їхніх побажань.

Цього року річниця Конвенції ООН ювілейна - виповнюється 30 років із дня підписання. У цей день до проведення “Дитячої сесії” в Україні приєднаються 25 громад України, в яких місцеві голови, мери, керівники департаментів на один день поступляться своїм місцем дітям та будуть прислухатись до їхніх порад щодо ключових рішень у містах і громадах. 

Як інформують в Уманській районній раді, днями проведено захід з вручення пам’ятних кулонів «Батьківське серце» дітям та родинам загиблих на Майдані та в зоні АТО.

Участь у даному заході взяв заступник голови районної ради Петро Бабкін.

Започаткувала всеукраїнський проект «Батьківське серце» – іменний пам’ятний кулон у вигляді серця Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» (президент спілки Павло Жебрівський, голова Леонід Климчук).

Про це інформує сайт «Економіка сьогодення». Такими планами поділилася сільський голова Червонослобідської об’єднаної територіальної громади Юлія Дубовик.