середа, грудня 4, 2019

Сьогодні проведено заходи щодо відзначення переможців обласного конкурсу Черкаської обласної організації ветеранів з розвитку волонтерського руху.

У заході взяли участь голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний та голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар.

За повідомленням Маньківської районної ради, її голова Світлана Лещенко провела засідання сорок першої сесії районної ради сьомого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь 28 депутатів районної ради, а також депутат обласної ради Олександр Северин, заступник голови райдержадміністрації Олег Філіпчак, помічник-консультант народного депутата України Сергія Нагорняка – Галина Новожилова, помічник-консультант першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка – Анатолій Риженко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники правоохоронних структур, працівники виконавчого апарату районної ради, сільські та селищні голови, представники засобів масової інформації, громадський актив.

У Черкаському обласному художньому музеї відкрилася 13-а щорічна обласна виставка «Мистецтво оригамі». Організатор події – Комунальний заклад «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Черкаської обласної ради.

Держгеокадастр оголосив тендер на виконання робіт із аерофотознімання території України, а також створення ортофотопланів і цифрової моделі рельєфу. Уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи — кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого. Інвестори зможуть легко проектувати об’єкти і вкладати гроші в інфраструктуру. Високоточні дані використовуватимуть і в проектуванні українських доріг, ефективно зрошуватимуть землі. Це також дозволить попереджати наслідки повеней, затоплень», — підкреслив Глава Уряду.

Як інформують у Кам’янській районній раді, наприкінці листопада з метою покращення якості зв’язку та переходу на новий стандарт покоління мобільного радіозв’язку – 4G у залі засідань будинку рад проведено зустріч з уповноваженими представниками ТОВ «Лайфселл». На зустріч були запрошені сільські голови та голови об’єднаних територіальних громад.