четвер, січня 16, 2020

За повідомленням Смілянської районної ради, заступник голови Василь Латенко провів пленарне засідання п’ятдесят п’ятої сесії районної ради.

Постійними комісіями до порядку денного було подано дванадцять питань, але при його формуванні на початку пленарного засідання депутатами запропоновано до розгляду ще два: про внесення змін до районної програми «Призовна дільниця» та про передачу будівлі із цілісними майновими комплексами із спільної власності територіальних громад Смілянського району у комунальну власність Ротмістрівської сільської ради.

На початку засідання головуючий проінформував депутатів про щорічне декларування доходів і витрат фінансового характеру за 2019 рік та щорічне звітування на округах про виконання депутатських повноважень відповідно до законодавства України.

Як повідомляють у Міністерстві розвитку громад та територій, 15 січня 2020 року Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення правових підстав для утворення агломерації як однієї з форм співробітництва територіальних громад №2637 від 19.12.2019. Комітет рекомендував парламенту прийняти законопроект в першому читанні.

«Агломерація – форма співробітництва територіальної громади, що виконує функції центру агломерації, та територіальних громад, які розташовані в зоні впливу та мають з ним інтенсивні господарські, трудові, культурно-побутові зв’язки, що спричиняють значну щоденну маятникову міграцію населення», — йдеться у тексті законопроекту.

Як інформують у Тальнівській районній раді, днями голова районної ради Валентина Любомська взяла участь у спільній координаційній нараді райдержадміністрації та районної ради, де заслухано головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Тальнівська центральна районна лікарня» Олега Солодька про плани на 2020 рік та проблеми діяльності ввіреного йому медичного закладу у світлі впровадження медичної реформи вторинної ланки охорони здоров’я.

За інформацією Канівської ОТГ, у ході чергової апаратної наради з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міський голова Ігор Ренькас порушив питання про облаштування вуличного освітлення у селі Яблунів, що входить до складу об’єднаної територіальної громади.

За словами в.о. старости села Віктора Огородніка, на сьогодні в селі освітлюється лише одна вулиця. А жителі села хочуть, щоб в нічний час освітлення було облаштовано і на багатьох інших вулицях та віддалених кутках.

Міський голова Ігор Ренькас доручив відповідним структурним підрозділам підготувати відповідний проект на облаштування освітлення вулиць усього села.