четвер, січня 23, 2020

Щорічно в амбулаторно-поліклінічному відділенні кардіоцентру отримують консультативну допомогу 22,5 тисячі хворих, а стаціонарну медичну допомогу - понад 4,5 тисячі хворих. Про це розповіла головна лікарка кардіоцентру Світлана Журба під час візиту голови обласної ради Анатолія Підгорного до цього комунального закладу.

– Наш кардіоцентр унікальний тим, що пацієнти із серцевими хворобами можуть пройти весь цикл лікування. Наприклад, прийшовши до кардіолога, хворий може зробити коронарографію, потім, на жаль чи на щастя, потрапити до кардіохірурга, а далі знову до кардіолога, – розповідає Світлана Журба.

Завершувати у 2020 році реформування базового та субрегіонального рівнів адміністративно-територіального устрою, розмежовувати повноваження між державною та місцевою владою і проводити місцеві вибори на новій територіальній основі громад та районів необхідно (до моменту внесення змін) в рамках чинної Конституції. Цей шлях є складним. Але він все ж дозволяє реалізувати основні цілі, закладені у Концепції реформи: сформувати ефективне місцеве самоврядування особливо на рівні громад, спроможне створювати і підтримувати гідні умови життя людей, здатне надавати якісні та доступні публічні послуги у кожній громаді, а також оптимізувати систему територіальних органів виконавчої влади.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час наради з обговорення Концепції державної політики, що відбулася за участі представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, провідних експертів, проектів міжнародної технічної допомоги.

За інформацією Степанецької ОТГ Канівщини, приємною несподіванкою для багатьох жителів Павлівського старостинського округу стало придбання тенісного столу для сільського клубу. Відтепер усі охочі можуть безкоштовно пограти в настільний теніс.

Завідувачка клубу Тетяна Яременко розповідає, що з появою цього подарунка відвідувачів стало значно більше. Серед них і учасники художньої самодіяльності села Павлівки: Олександр Помінчук, Віталій Руденко, Володимир Герман, Ангеліна Ясинчук, Ангеліна Мітакі, Вікторія Соломко, Катерина Крохмаль, Віталіна Хорош, Анна Савустяненко, Ірина Онищенко.

Тетяні Олегівні дуже приємно працювати, коли вона бачить повну залу зацікавлених людей. Вона сподівається, що молодечий запал і азарт не згасне, а відвідувачів й надалі більшатиме.

Молодь та місцеві жителі щиру подяку за оновлення сільського клубу висловлюють Валентині Балинській, директору ТОВ «Мир-Сем», за її внесок у духовний та спортивний розвиток молодого покоління.

Як інформують у обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, у комунальному закладі відкрито виставку дитячих фоторобіт із загальною назвою «Україна – це ми», присвячену Дню Соборності України.

На виставці очима дітей представлено доволі унікальні фотознімки, що їх  автори підготували для участі в обласному фотоконкурсі учнівської молоді цієї тематики і стали переможцями та призерами.