четвер, лютого 20, 2020

Драматичною сторінкою в історії сучасної України стали події, що відбулись наприкінці лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві, де під час сутичок протестувальників із силовиками загинуло біля сотні активістів.

Акції протесту проти політичного курсу та свавілля влади почались ще у листопаді 2013 року та носили мирний характер. Однак далі протистояння протестувальників із силовими структурами влади призвело до чисельних жертв серед активістів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею".

Як інформують у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, проведено семінар для працівників служб управління персоналом.

Процеси реформування і модернізації державної служби обумовлюють необхідність удосконалення системи управління персоналом, впровадження нових форм, методів і технологій роботи з кадрами.

Відповідно до Указу Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається щорічно 20-го лютого.

Сьогодні вже вп’яте в обласному центрі проведено заходи з метою вшанування великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

 

Як інформують в обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді, учора проведено обласну конференцію учнівської молоді, на якій презентовано роботи переможців обласного етапу Всеукраїнської акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Ця акція започаткована Українським Державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді у 2018 році з метою громадянського виховання дітей та молоді на засадах історичної правди про боротьбу українського народу за державну незалежність.