понеділок, березня 2, 2020

Як інформують в Уманській районній раді, для учнів Бабанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів закуплено клас інтелектуального розвитку «Шахи». Зроблено це на виконання обласної програми «Підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року» на умовах співфінансування (20% – державний бюджет та 80 % – місцевий).

28 лютого 2020 року відбулося урочисте відкриття класу інтелектуального розвитку, у якому взяла участь голова районної ради Оксана Супрунець, а також ті,  хто доклав до цього тих чи інших зусиль: народні депутати України – голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України Сергій Бабак, заступниця комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді України Оксана Дмитрієва, голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, селищний голова Михайло Байда та інші.

Вихованці обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради взяли участь в XІV Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід…», що проведена у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна.

Згідно програми конференції пленарне засідання та робота у секціях проводилася за шістьма напрямками: Г.С. Сковорода: життя, творчість, погляди; Етнографічні особливості краю; Глобальні проблеми сучасності; Духовні скарби мого краю; Сенс життя у поглядах сучасної молоді та 100 років Української революції.

Гуртківці нашого Центру представили свої дослідження у двох секціях – «Духовні скарби мого краю» (Бутевич Ірина, гурток «Краєзнавці-туристи», керівниця Турченюк Світлана) та «Сенс життя у поглядах сучасної молоді» (Чамлай Катерина, гурток «Літературне краєзнавство», керівниця Савченко Аліна).

Як інформують в Черкаській районній раді,  її голова Олексій Собко провів сорок другу сесію районної ради, у роботі якої взяли участь представники правоохоронних органів, начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники комунальних підприємств районної ради та представники засобів масової інформації.

Всі питання, що пропонувалися до порядку денного сесії, розглянуто на засіданнях постійних комісій.

Насиченим було засідання постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин, яку провів її голова Олександр Лупашко.

До порядку денного було подано 14 питань, а  при його затвердженні додали ще два.