вівторок, березня 10, 2020

За участю голови районної ради Олексія Собка, заступника голови райдержадміністрації, депутата районної ради Петра Коренюка, начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергія Коваля, директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Валерія Вишиваного, представників громадських організацій проведено зустріч щодо розширення надання послуг учасникам ООС (АТО) та членам їх сімей.

Як інформують в Українській асоціації районних і обласних рад, у процесі обговорення засад ефективного місцевого самоврядування, президент УАРОР, очільник Харківської обласної ради Сергій Чернов наголосив, що для ефективного здійснення власних та делегованих повноважень місцеве самоврядування має отримати належні ресурси у достатньому обсязі.

На його думку, в Основному Законі – Конституції України мають бути визначені матеріальна та фінансова основа місцевого самоврядування, а саме:

- земля, рухоме і нерухоме майно, природні ресурси, інші об’єкти комунальної власності муніципалітету (громади);

- місцеві податки і збори, частина загальнодержавних податків та інші доходи місцевих бюджетів.

На Черкащині 9-го і 10-го березня мешканці області і посадовці вчергове вшановували пам’ять великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

На відзначення 206-ої річниці від дня народження Поета 9-го березня на його батьківщину у села Моринці та Шевченкове завітали народний депутат України Сергій Нагорняк, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, заступник голови облдержадміністрації Дмитро Ляшов, а також голова Звенигородської районної ради Володимир Кучер, голови територіальних громад, місцеві жителі та гості.

Учасники заходів провели церемонію покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченку та монументу Матері у с. Моринці; у каплиці святого Тарасія на території Моринського меморіального комплексу запалили свічки за упокій душі Поета, а потім оглянули виставку «Людям дав я «Кобзаря»» з фондів заповідника.

Як повідомляють в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, нещодавно проведено навчання з секретарями сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Законодавство України покладає на територіальні громади вирішення широкого спектра важливих питань життєдіяльності населення сіл, селищ та міст. Ефективність вирішення цих питань насамперед залежить від професійної компетенції кожного члена територіальної громади

Задля підвищення рівня професіоналізму секретарів сільських, селищних, міських рад у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів реалізована короткострокова тематична програма підвищення кваліфікації.

Заступник голови Шполянської районної ради Лідія Татарина 5 березня провела пленарне засідання сорок першої сесії, у роботі якої взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Коваль, керівники підприємств, установ і організацій району, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники місцевих засобів масової інформації.

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради питання, подані до порядку денного сесії, попередньо розглянуто на засіданнях постійних комісій та погоджено президією районної ради.