середа, березня 11, 2020

Цьогоріч Черкаському державному технологічному університету виповнюється 60 років. І з нагоди ювілею колектив прийшов привітати й голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний. Під час засідання вченої ради університету Анатолій Підгорний вручив працівникам ЧДТУ почесні грамоти.

На початку заходу голова обласної ради вручив нагороди проректору ЧДТУ Миколі Куницькому та старшому викладачу Валентині Щербі за вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів й  багаторічну сумлінну працю. Спільною Почесною грамотою Черкаської ОДА та обласної ради нагородили ректора ЧДТУ Олега Григора.

Срібному призеру Олімпійських ігор-2016 Сергію Кулішу, вихованцю Школи вищої спортивної майстерності Черкаської обласної ради, який є претендентом на здобуття Олімпійської ліцензії для участі в Олімпіаді 2020 року в Токіо, вручили пневматичну гвинтівку для стрільби на 10 метрів.

За словами голови  Сергія Іщенка,  громада націлена на сталий розвиток та плідну довгострокову співпрацю з потенційними інвесторами. 

Тому у рамках проєкту «Підтримка взаємодії об’єднаних територіальних громад з бізнесом», Лип’янська ОТГ отримала документ, що допоможе їй залучати інвестиції та іти шляхом розвитку.

Паспорт відображає конкурентні переваги ОТГ, економічний стан громади, особливості ведення тут бізнесу, наявність інвестиційно привабливих об’єктів на території ОТГ, перспективи її економічного розвитку. Зокрема, інвесторів тут чекають вільні земельні ділянки  та виробничі приміщення для здачі в оренду.

Проведення земельної реформи та здійснення контролю за дотриманням земельного законодавства – один із пріоритетних напрямів державної політики. Інновації, що запроваджуються урядом, ставлять нові вимоги до професійних якостей спеціалістів-землевпорядників сільських, селищних рад.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів реалізована короткострокова тематична програма «Реформування земельних відносин на ринкових засадах».

Програма професійного навчання практико-орієнтована і розроблена з урахуванням змін у земельному законодавстві та посадових обов’язків землевпорядників щодо організації ефективного використання земель, їх охорони, контролю за дотриманням земельного законодавства та ведення земельнооблікової документації.

Голова районної ради Оксана Супрунець провела п’ятдесят четверту сесію районної ради. У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад усіх рівнів, представники районних закладів та установ, місцевих засобів масової інформації.

З нагоди 76-ої річниці визволення Уманського краю від нацистських окупантів депутати районної ради на початку сесії хвилиною мовчання вшанували пам’ять визволителів Уманщини, усіх тих, хто загинув у боротьбі з гітлерівцями.

Далі Оксана Супрунець представила присутнім на сесії районної ради нового керівника Уманської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка.