п'ятниця, березня 13, 2020

Під час другого пленарного засідання обласної ради 12 березня, яке вів її голова Анатолій Підгорний, серед низки інших питань депутати ухвалили декілька важливих для жителів Черкащини  програм.

Однією з актуальних є програма підтримки системи громадського здоров’я на 2020-2022 роки.

Метою програми є побудова єдиної консолідованої системи громадського здоров’я шляхом об’єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування і суспільства.

Виконання заходів Програми дасть змогу забезпечити сталий розвиток системи громадського здоров’я в Черкаській області, зокрема:

За ініціативи голови районної ради Валерія Заболотнього та за участі заступника голови районної ради Петра Пустільніка, голови постійної комісії  районної ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я та спорту, депутата районної ради Дмитра Антонова, директора КНП «Корсунь-Шевченківська центральна районна лікарня» Олександра Матвієнка, заступника директора – Віти Загородньої і завідувача інфекційного відділення – Віталія Богача та медичних працівників закладу проведено виїзну робочу нараду в приміщенні інфекційного відділення комунального некомерційного підприємства «Корсунь-Шевченківська центральна районна лікарня», під час якої було обговорено питання готовності закладу надати необхідну медичну допомогу в разі виявлення хворих з підозрою на коронавірус.

У ході пленарного засідання тридцять шостої сесії обласної ради при розгляді змін до обласного бюджету на 2020 рік депутати додатково розподілили фінансування для галузі охорони здоров’я області, яка отримає майже 44 мільйони гривень.

Відтак, понад 10 млн. грн виділено на заробітні плати медпрацівникам, 11 млн. грн – на придбання обладнання для черкаської обласної та обласної дитячої лікарень та 3 млн. грн – для потреб психоневрологічного, онкологічного, протитуберкульозного диспансерів, кардіоцентру та психіатричної лікарні.