п'ятниця, травня 8, 2020

Шановні черкащани, дорогі ветерани, діти війни!

75 років минуло з часу перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Протистояння 1939-1945 років забрали від 3 до 4 мільйонів життів українських військових, загинули понад 5 мільйонів цивільних, а за час бойових дій зруйновано 700 міст і майже 30 тисяч сіл України.

Пам’ять про ті події, відважних героїв, зруйновані сім’ї, репресії й катування ще довго жеврітиме в серцях українців.

Черкащани! У ці дні, 8 та 9 травня, віддаймо шану військовим, які пройшли пекло війни, запалімо вдома свічку, долучімось до «Першої хвилини миру», яка розпочнеться 8 травня о 23.00. Схилімо голову перед ветеранами-фронтовиками, учасниками й дітьми війни.  Не забуваймо про цю трагічну сторінку української історії і віддаймо належне тим, кому завдячуємо життям і свободою.

За повідомленням Черкаської районної ради,  днями її голова Олексій Собко провів сорок четверту позачергову сесію районної ради, яка пройшла в закритому режимі в умовах карантинних заходів.

Перед початком роботи сесії були проведені засідання постійних комісій районної ради з питань бюджету, фінансів, інвестиційної політики та соціального забезпечення та з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики, де обговорено питання, які пропонувалися до розгляду на сесії.

Президія районної ради також провела засідання, на якому сформувала порядок денний сесії.

Як відомо, Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні до 22 травня 2020 року.

“Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Однак для закладів освіти все залишиться незмінним – вони проводять дистанційне навчання та готуються до завершення навчального року”, – пояснила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно. Календар навчання виглядатиме так: