четвер, травня 28, 2020

Голова обласної ради Анатолій Підгорний зустрівся з новопризначеним військовим комісаром полковником Сергієм Лобаном. Під час розмови обговорили актуальні питання, що виникають у роботі обласного військкомату.

Новий ангіограф у відділення інтервенційної радіології обласної лікарні придбали коштом обласного бюджету за 23,4 млн грн. За словами лікарів, апарат дає можливість обстежувати будь-які судини організму і проводити безболісно складні інтервенційні операції, які при відкритому способі були б дуже травматичні і провокували  тривалий період реабілітації. Презентацію оновленого відділення відвідав голова обласної ради  Анатолій Підгорний та голова ОДА Роман Боднар.

За повідомленням Маньківської районної ради, її голова Світлана Лещенко провела чергову сесію.

У роботі пленарного засідання взяли участь 28 депутатів районної ради, депутат Черкаської обласної ради Олександр Северин, заступник голови Маньківської райдержадміністрації Олег Філіпчак, помічник-консультант першого заступника голови обласної ради Анатолій Риженко, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, очільники первинної та вторинної ланок медицини району та представники трудового колективу Маньківського центру первинної медико-санітарної допомоги, працівники виконавчого апарату районної ради і представники засобів масової інформації.

У зв’язку з епідемічною ситуацією, що склалася у країні, під час роботи комісій, президії і сесії дотримано усіх рекомендованих запобіжних заходів.

Згідно із планом виходу з карантину, заклади культури відновлять роботу тільки на 4-му етапі, коли буде повний контроль над осередками захворювання. Так значиться в урядовому документі.

Заступник голови обласної ради Андрій Сегеда продовжує інспектувати підготовку закладів культури до пом’якшення карантину та відновлення їх роботи.  Сьогодні він разом з представниками структурних підрозділів облдержадміністрації відвідав два таких заклади в Корсунь-Шевченківському районі.

Спочатку ознайомився з виконанням заходів у державному історико-культурному заповіднику.