четвер, червня 4, 2020

Засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики та спорту, яке провів її голова Володимир Доманський, розпочалося із погодження клопотань щодо присудження Премії Верховної Ради України освітянам – вчителю історії Василю Отземку із Корсунщини і вчительці економіки Наталії Кодак із Золотоніщини та кадрових призначень директорів ряду комунальних підприємств, які стали переможцями конкурсів.

У роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний і заступник голови Андрій Сегеда.

Далі члени постійної комісії узгодили внесення змін до низки обласних програм, викликаних зміною назви головного розпорядника коштів –Департаменту освіти і науки облдержадміністрації реорганізованого в управління.

Костянтин Омаргалієв як голова постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій провів її засідання, на якому розглянуто питання, що подані на чергову сесію обласної ради.

Серед питань в порядку контролю заслухано заступницю начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Людмилу Довгу, яка ознайомила членів постійної комісії із змінами до обласної програми охорони навколишнього природного середовища, що діє в області з 2016 року.

Зокрема, депутати погодилися пункт 5 «Прогнозні обсяги та джерела фінансування» викласти у новій редакції, передбачивши орієнтовний обсяг фінансування на 2016 – 2020 рр. за рахунок  коштів державного бюджету – 451 млн 257,1 тис. грн; місцевих бюджетів – 605 млн 088,1 тис. грн; суб’єктів господарювання – близько 12 млн та з інших джерел  – 2 млн 220,3 тис. грн.

Про це  повідомляють у Міністерстві інфраструктури України. На перших етапах фіксуватиметься тільки перевищення встановленої швидкості руху.

Для запуску цього проєкту Міністерством інфраструктури на дорогах Київської області вже встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації (КАФ).

Ще 20 камер працюють у столиці. Вони розміщені на ділянках, де фіксувалась концентрація ДТП.

Всього у планах до кінця року облаштувати ще 220 КАФів у всіх областях України.

Для налагодження комунікацій закуплено центр обробки даних і облаштовано робочі місця; доопрацьовано програмне забезпечення для обстежень щодо комплексної системи захисту інформації.

«Укрпошта» уклала договори, необхідні для доставки порушникам постанов про притягнення до відповідальності.