вівторок, липня 7, 2020

Як інформує Черкаський обласний краєзнавчий музей, продовжується  презентація серії просвітницьких проєктів у форматі онлайн. На жаль, карантинні заходи обмежують масове відвідування культурологічних установ. Тому у цей час працівники музею активно запроваджують відеопрезентації, що популяризують історію, культуру, архітектурну спадщину Черкаського краю, звичаї і традиції українського народу тощо. Дослідження проводяться в рамках різних років та десятиліть, різних життєвих періодів наших краян.

З цими історичними і пам’ятними розвідками багато шанувальників із числа краєзнавців, викладачів, студентів та учнів, мешканців області вже не вперше мали можливість ознайомлюватися на сторінці музею у мережі Фейсбук.

Практичні питання реалізації в області державної та регіональної політики у сфері соціального захисту населення, визначення пріоритетів соціального розвитку, здійснення аналізу рівня життя населення та підготовка пропозицій до проектів державних цільових, галузевих та регіональних програм; забезпечення ефективної державної підтримки шляхом посилення адресного характеру надання соціальної допомоги та пільг незахищеним верствам населення - ці та інші фахові питання обговорено в рамках онлайн-навчання з працівниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Про це інформують у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, який і провів це навчання.

Карантин став стимулом для креативу та новацій Центру культури, дозвілля, спорту та туризму Червонослобідської сільської ради, його  творчих колективів. Про це наголошує директор Центру Інна Плаксій:

- На сьогодні на базі центру діють більше 10 гуртків – всі вони безкоштовні і стали постійним захопленням та дозвіллям для понад 300 мешканців громади: від рукоділля, спортивних чи народного хору до театральної студії, вихованці якої здобули не одну перемогу, і навіть у карантин постійно проводили репетиції через скайп-конференції.

Гуртківці організували онлайн-вітання до Дня вишиванки та дня народження Ліни Костенко. А до Дня села Червона Слобода влаштували цілий онлайн-концерт. Наразі народний хор готує записи пісень для участі у пісенному онлайн-конкурсі.