понеділок, вересня 7, 2020

За інформацією Канівської міської ради, 4 вересня в об’єднаній територіальній громаді стартував прийом проєктів для участі у конкурсі громадського бюджету. Триватиме подача проєктів до 25 вересня.

Вперше «Громадський бюджет» запроваджено у Каневі у 2016 році. Ця ініціатива була схвально зустрінута мешканцями міста і громади в цілому і викликала неабияку зацікавленість та активність жителів долучитися до полішення умов проживання та розвитку інфраструктури населених пунктів та окремих мікрорайонів.

Голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики Наталія Кравцова провела її засідання, на якому розглянуто низку питань, що подано на чергову сесію обласної ради.

У Балаклеївській ОТГ мають свою театральну трупу. А в планах - створення лялькового театру і театру для школярів.

"Нашому театру менше року, починався він з 5 акторів, а буквально за тиждень розширився до 14 осіб", - розповідає співзасновниця театру «Бограч» Людмила Вишілова.

– Назву запропонувала я, бо маю таку слабкість як Карпати, і бограч - ця колоритна страва дуже характеризувала наш театр - яскравий, насичений, з «перчинкою». Першим нашим спектаклем були «Вечори на хуторі біля  Диканьки», показали на сценах рідної громади, і на такий шалений успіх у глядачів навіть не очікували, - ділиться спогадами Людмила. Згодом разом з учасниками художньої самодіяльності взяли участь у фольклорному святі у смт. Катеринопіль - і там отримали першу нагороду за відродження українських традицій.