середа, вересня 9, 2020

Сьогодні проведено низку засідань постійних комісій обласної ради, на яких депутати попередньо розглядали і обговорювали проєкти рішень з питань, що подані на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради.

Спільними для усіх з них були питання про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019 № 34-47/VII «Про обласний бюджет Черкаської області на 2020 рік», з якими членів комісій ознайомлювали директорка Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко і заступниця директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк.

Серед наступних питань, що розглянули та обговорили члени постійних комісій, – про Стратегію розвитку Черкаської області на період 2021 – 2027 роки та про стан виконання Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2019 рік. Інформував з обох питань директор Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Василь Стеценко та його заступник Сергій Даниленко.

У вас викрали, ви загубили чи пошкодили свідоцтво про державну реєстрацію акта цивільного стану і тепер не знаєте, як його відновити?

Відповідаємо!

Число виявлених інфікованих на коронавірусну хворобу на Черкащині, як і в Україні, зростає. Тому в області розширили перелік лікарень першої хвилі. До нього додатково включили Маньківську центральну районну лікарню, де стаціонарно лікуватимуть пацієнтів з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Тут діє 18 ліжок, які підключені до кисневих точок. Наразі заклад підписує відповідні угоди з НСЗУ. Про це повідомила очільниця обласного управління охорони здоров’я Лариса Кошова під час брифінгу.

Загалом, станом на 8 вересня, в закладах охорони здоров’я стаціонарно перебувають 93 особи з підтвердженим діагнозом COVID-19. Найбільше – 22 особи – отримують лікування в Черкаській обласній лікарні. З них 5 перебувають в реанімаційному відділенні, 2 – підкючені до апаратів ШВЛ. Ще 21 пацієнт – в Уманській міській лікарні, 15 – в Шполянській лікарні, 19 – в Черкаській ЦРЛ, 16 – в Золотоніській. У лікувальних установах перебувають 2 особи з підозрою на COVID-19.