вівторок, вересня 29, 2020

Щорічний мистецький пленер для юних талантів пензля і слова «Тараса пензлі оживають» відбувся на батьківщині Кобзаря у селі Шевченкове Звенигородського району.

Свято проходить задля патріотичного виховання юних митців, аби знайти талановиту молодь і підтримати обдарованих дітей.

Під час заходу учасники виконували конкурсні завдання та брали участь у майстер-класах від видатних митців Черкащини.

Поза увагою не залишився жоден юний талант. Член журі конкурсу Заслужений  художник України Віктор Олексенко вручив переможцям та учасникам пленеру дипломи та подарунки.

Зокрема, у номінації «Графіка»:

Громада завершила ремонт центрального Будинку культури. Усі роботи проводили силами колективу, а матеріали для ремонту придбала сільська рада.

- Кімната для занять гуртків, фоє, танцювальний зал – усе це уже багато років не знало  ремонту. Кімната для гурткової роботи взагалі використовувалась як технічна, там зберігався різний інвентар для прибирання. Фасад, коридор до сцени, кімната для занять  із дітьми, зал для проведення конференцій – ми оновили. У планах на наступний рік - встановити нові вікна у бібліотеці, фоє та хореографічній залі, - розповідає директор Центру культури і дозвілля  Мокрокалигірської громади Тетяна Говрас.

За її словами, наразі хочуть залучити професійного хореографа для відкриття танцювальної студії, також планують влаштовувати дискотеки для молоді.