четвер, жовтня 1, 2020

Мінрегіон презентував профільному парламентському Комітету нові редакції проєктів законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації». Про це йдеться на сайті "Децентралізація".

Активне розроблення проєктів документів міністерство завершило ще в червні. Відтоді проєктні норми проходили громадське та експертне обговорення, з центральними органами виконавчої влади аби врахувати слушні пропозиції учасників реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Необхідність нових законів, які врегулюють діяльність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування всіх рівнів, продиктована реформуванням системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

У громаді вже замовлено проєкти на нові системи пожежного оповіщення для усіх шкіл громади. Про це розповідає начальник відділу житлово-комунального господарства та екології Червонослобідської сільської ради Борис Щербатюк.

- Ми плануємо поступово убезпечити кожен заклад освіти від раптового виникнення пожежі. Роботи ми вирішили розпочати із  Хутірської школи, де залишилися вільні кошти після ремонту покрівлі. Сьогодні уже розпочато встановлення систем протипожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу, монтаж яких виконує ТОВ «Системи захисту і безпеки».

За її словами, роботи планується завершити орієнтовно до 10 жовтня. Відповідно до проєкту, всі приміщення школи будуть обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації та системою оповіщення, згідно з державними будівельними нормами України. Вартість робіт – 374 тисячі гривень.