середа, жовтня 21, 2020

В Україні перехід на зимовий час здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 509 oт 13.05.1996 “Про порядок обчислення часу на території України”.

Цьогоріч переведення годинника на зимовий час в 2020 році в Україні є дещо особливим, адже відбудеться у день проведення місцевих виборів. Отже, в останню неділю жовтня, а саме  в ніч з 24 на 25 жовтня о 04:00 стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

 

За інформацією Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 21 жовтня в області за останню добу зареєстровано і підтверджено 219 нових випадків COVID-19.

Географія поширення виглядає таким чином: м. Черкаси - 58, м. Сміла - 20, м. Умань – 18. У районах: Жашківський - 6, Золотоніський - 50, Канівський - 28, Катеринопільський - 2, Корсунь-Шевченківський - 4, Лисянський - 1, Маньківський - 5, Монастирищенський - 2, Смілянський - 4, Тальнівський - 8, Черкаський - 1, Чигиринський - 3, Чорнобаївський - 2 та Шполянський - 7 осіб).

Досліджено вірусологічною лабораторією методом ПЛР - 956 зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію з діагнозом - пневмонія, а також від контактних осіб, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

Результати реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка триває в Україні з 2014 року, підтвердили її важливість для розвитку кожної громади і країни в цілому. Тому для продовження змін варто у найближчі два місяці прийняти законопроекти і рішення, які дозволять новим громадам і районам з наступного року ефективно працювати у новій децентралізованій системі. А от щоб з впевненістю говорити, що децентралізація в Україні відбулася, необхідно прийняти та впровадити відповідні зміни до Конституції.

Про це йшла мова під час онлайн-засідання Секторальної робочої групи «Децентралізація та регіональний розвиток» за участі міжнародних партнерів, народних депутатів та урядовців.

Днями голова районної ради Світлана Лещенко провела пленарне засідання чергової сорок дев’ятої сесії Маньківської районної ради. 

У її роботі взяли участь депутат обласної ради Олександр Северин, сільські та селищні голови, заступник голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних установ, окремих підприємств та організацій, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять військовослужбовців і мирних жителів, що загинули під час проведення антитерористичної операції  та операції  об’єднаних сил на сході України.

Затвердивши порядок денний сесії, депутати приступили до обговорення питань порядку денного, до якого було подано 13 питань.