понеділок, січня 18, 2021

На одній із перших сесій громада, що об’єднала 18 сіл, встановила заборону на чистку та вирубку лісових насаджень на межах полів, висаджених для  захисту посівів від суховіїв, запобігання ерозії ґрунту та  підвищення його врожайності.

- Серед пріоритетних дій новоствореної громади ми плануємо провести моніторинг лісових насаджень, що знаходяться на території громади. Буде проведено  інвентаризацію  та постановку на баланс усіх лісів та лісосмуг, що знаходяться на території ОТГ, та не входять до лісництв, -  констатував голова Новодмитрівської громади Артем Кухаренко. – Будь-які вирубки без погодження із громадою будуть закінчуватись викликом поліції та відкриттям кримінальної справи про несанкціоновану вирубку.

Нагадаємо, 28-річний Артем Кухаренко, що став головою Новодмитрівської громади, досі очолював село Подільське і був наймолодшим в Україні сільським головою.

Завтра, 19 січня, відзначається церковне свято, присвячене Хрещенню Господньому. Вже звичним для українців стало пірнання у крижану воду в цей день, водночас рятувальники Черкащини радять звернути увагу на правила безпечного занурення. 

Рекомендований час перебування у холодній купелі становить не більше 10 секунд. Пірнати можна не більше трьох разів.  Після купання потрібно перевдягнутися у сухий теплий одяг і піти в підготоване обігріте приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом. Про це повідомляють у пресслужбі ДСНС у Черкаській області.

Також рятувальники застерігають від тривалого перебування у крижаній воді під час здійснення святкових обрядів. Це може призвести до переохолодження організму і, як наслідок,  - нападу судоми, зупинки дихання, можлива також втрата свідомості.

Рятувальники радять: